• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Februarie , 2017

Conducerea județului s-a întâlnit cu Ambasadorul Rusiei în România, la Consiliul Județean Maramureș

Excelenţa Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România s-a aflat pentru câteva zile în Maramureș.

 

 

Vizita a început în Sighetu Marmației, acolo unde, alături de reprezentanții administrației locale și de primarul orașului Sighet, Horia Scubli, a vizitat câteva obiective cultural-istorice importante din zonă, dintre care amintim Cimitirul Eroilor Sovietici căzuţi în cele două războaie mondiale şi noua Biserică ortodoxă închinată eroilor ucraineni din acelaşi cimitir. Întâlnirea ambasadorului rus cu primarul Horia Scubli și cu reprezentanții firmelor din Maramureșul istoric a avut loc marți, 14 februarie, în sala Transit a Primăriei Sighetu Marmației.

În cursul zilei de miercuri, 15 februarie 2017, Excelenţa Sa Valery Kuzmin, Am­basadorul Extraordinar şi Pleni­po­tenţiar al Federaţiei Ruse în România, însoțit de Pavel Allekseenko, secretar II al Ambasadei au avut o întâlnire cu con­ducerea județului Maramureș, res­pec­tiv președintele Consiliului Jude­țean, Gabriel Zetea și prefectul de Ma­ra­mureș, Sebastian Lupuț. Discuțiile au avut loc în biroul președintelui Con­siliului Județean Maramureș și au vizat două domenii importante: schimburi economice bilaterale și propunerea lansată de reprezentanții Maramure­șu­lui cu privire la o cooperare în dome­niul turismului.
Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea, a declarat că,
l-a rugat pe ambasadorul Federației Ruse în România să intermedieze o în­tâlnire cu turoperatorii din Rusia. „L-am rugat pe Excelența Sa să ne ajute să promovăm Maramureșul și în Rusia, iar acest lucru va fi posibil și printr-o întâlnire pe care să o avem cu turoperatorii din domeniul tu­rismului. Totodată, i-am lansat invitația de a ne fi alături la Zilele Maramureșului, care vor avea loc în luna mai. În cadrul acestor manifestări vom invita reprezen­tanți ai principalilor turoperatori eu­ropeni să ni se alăture. Dorim ca partici­panții să vadă la fața locului unicitatea Maramureșului, atrac­țiile turistice și potențialul imens, încă nedezvoltat, pe care județul le are. Este un efort pe care Consiliul Județean îl va face și care se va înscrie în noua strategie a județului, în ceea ce privește promovarea turistică. Am primit asigurări din partea Exce­lenței Sale, Valery Kuzmin, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Fe­deraţiei Ruse în România, că va face tot posibilul să ajute Maramureșul, o zonă despre care ne-a mărturisit că l-a impresionat profund și că apreciază tradițiile, arhitectura, dar și căldura oamenilor”, a de­cla­rat președintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.