• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 6 Iunie , 2015

CONCURSUL „Olimpiada Fisculaşului - citesc, gândesc, reuşesc”

În 22 mai a avut loc, la Școala Dumbrăviţa, concursul „OLIMPIADA FISCULAȘULUI – CITESC, GÂNDESC, REUȘESC”, care în acest an a avut caracter judeţean. Premiul de excelenţă a constat într-o tabletă, oferită de UACE şi Asociaţia NEMUS.

 
 

A participa la un concurs înseamnă a-ţi verifica cunoştinţele, dar şi a învăţa să accepţi că te poţi încadra într-una din cele două categorii: cei care pierd şi cei care câştigă. În primul rând, marele avantaj al participării la un concurs înseamnă îmbogăţirea şi valorificarea interesului pentru un anumit domeniu.

Pregătindu-se pentru un concurs, copilul are ocazia să afle o mulţime de lucruri noi. De asemenea, pregătirea pentru concursuri îl poate orienta pe copil către o viitoare carieră. În afară de informaţiile noi despre domeniul pentru care se pregăteşte, copilul învaţă să îşi organizeze timpul, să facă faţă unei competiţii şi învaţă valoarea efortului şi disciplinei. Pregătindu-se pentru un concurs, un copil are ocazia să înveţe ce înseamnă perseverenţa, răbdarea şi responsabilitatea.

 

Concursurile şcolare sunt şi o modalitate de a verifica nivelul de pregătire la care se află copilul.

Apoi, copiii învaţă să facă faţă eşecului sau succesului. Un rezultat slab la un concurs sau ratarea unui loc pe podium pot fi ocazii de a învăţa să facă faţă eşecului. Deşi pare paradoxal, un eşec poate fi o lecţie mai importantă pentru un copil decât un succes.

A gestiona stările emoţionale care apar în astfel de momente, a nu renunţa şi a identifica factorii care au dus la un rezultat slab sunt abilităţi care îl vor ajuta pe copil atunci când se va confrunta cu alte situaţii dificile. Atunci când participarea la o competiţie se încheie cu un rezultat bun, copilul învaţă să aibă încredere în sine şi descoperă că şi-a depăşit limitele. Toate acestea contribuie la creşterea stimei de sine.

 

Acestea au fost motivele pentru care, anul trecut, Școala gimnazială Dumbrăviţa, în parteneriat cu UAC Europe şi Asociaţia Nemus au decis să stimuleze elevii printr-un concurs interdisciplinar „Olimpiada Fisculaşului”.

 

În 22 mai a avut loc cea de-a doua ediţie a concursului, care, în acest an a căpătat o dimensiune judeţeană. La concurs au participat elevi de la şcolile gimnaziale Dumbrăviţa, Rus, Groşi, Fărcaşa şi două şcoli din Baia Mare: Școala „Lucian Blaga” şi „Dr. Victor Babeş”, bineînţeles, însoţiţi de cadre didactice. Concursul a avut loc pe 5 categorii: clasa a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a şi a cuprins un test grilă cu întrebări din limba română, matematică, limba engleză şi ştiinţe. Elevii au avut la dispoziţie două ore pentru rezolvarea testului, apoi s-a trecut la corectarea lucrărilor. Între timp, elevii s-au relaxat la căminul cultural Dumbrăviţa, unde au servit suc, plăcinte şi fursecuri, oferite de gazde şi au ascultat muzică. După o aşteptare plină de emoţii, s-au aflat şi rezultatele şi a avut loc premierea. UAC Europe şi Asociaţia NEMUS au oferit premiile de excelenţă constând într-o tabletă la fiecare categorie, la clasa a VIII –a au fost chiar două premii, datorită faptului că cei doi câştigători au avut punctaje egale. Premiile I, II, III au primit diplome şi cărţi.

Corina Mulea, reprezentantul UAC Europe şi al Asociaţiei NEMUS, împreună cu doamna director a şcolii gimnaziale Dumbrăviţa, Magdalena Tomşa, i-au felicitat pe câştigători şi participanţi. Toţi elevii şi profesorii au primit diplome de participare. Un eveniment extrem de reuşit, pentru care merită felicitări şi organizatorii şi participanţii - elevi şi cadre didactice. Mai mult, această olimpiadă a fost doar începutul unei frumoase colaborări între şcolile participante, deoarece elevii şi profesorii din Școala Dumbrăviţa au promis că vor participa şi ei la acţiunile organizate de celelalte şcoli. 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.