• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Februarie , 2017

Concursul literar „Mihai Eminescu” - Plăiuţ - Ucraina, 2017 Ediţia a XI-a

În satul Plăiuţ din Ucraina, ce aparţine comunei Apşiţa (Vodiţa), a avut  loc ediția a XI-a a Concursului literar „Mihai Eminescu”, la care au participat elevi-reprezentanți ai școlilor românești din dreapta Tisei și un grup de la Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu-Marmației.

 

Inițiatorul și organizatorul acestei for­me de omagiere a Poetului Național, al românilor de pretutindeni, este Uniunea Regională „Dacia” din Transcarpatia, președinte dr. Ion M. Botoş.
La eveniment au fost prezenți, ca la fiecare edi­ție, repre­zentanți ai unor instituții administrative și culturale din Sighetu Marmației, Oradea, Baia Mare și Ne­grești-Oaș.

Juriul concursului a fost alcătuit din: prof. univ. dr. Delia Suiogan (Univer­sitatea de Nord Baia Mare), prof. dr. Ioan Dorel Todea (Centrul Cultural Sighet), prof. dr. Natalia Lazăr (mana­gerul Casei de Cultură Negrești) și Tiberiu Moraru (președintele Asociaţiei culturale „Morăriţa” din Oradea) alături  de care a fost Consulul României la Slatina-Ucraina,  dl. Gabriel Nicola.

După cuvântul de salut al gazdelor și al oaspeților, pe scena concursului au urcat un număr mare de copii și elevi care au recitat într-o frumoasă și curată limbă românească versuri dedicate lui Mihai Eminescu și poezii ale marelui poet național.
Centrul Cultural Sighetu Marmației a acordat  prin managerul Spiridon Pra­lea, premii în valoare de 500 de lei și a donat cărți și zeci de exemplare din pu­blicația locală „Foaie literară” a cenaclului literar.

S-a ajuns greu în satul Plăiuț, datorită drumului în condiții de iarnă, dar pri­mirea  făcută de gazde (directorul Dan Nuțu și profesorii şcolii din localitate), atmosfera plină de bucurie a  întâlnirii au făcut și din această ediție o sărbă­toare a poeziei, a prieteniei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.