• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Iunie , 2016

CONCURSUL INTERDISCIPLINAR „Citesc, gândesc, reuşesc!”

În 10 iunie a avut loc o nouă ediţie a Olimpiadei Fisculaşului, concurs numit sugestiv ”CITESC, GÂNDESC, REUŞESC!”, organizat de Şcoala Dumbrăviţa în parteneriat cu UAC Europe şi Asociaţia NEMUS.

 

 

„Învaţă, că altă avere şi altă protecţie nu ai”. Aşa sună un îndemn celebru şi, poate cel mai bun sfat de viaţă pe care îl poţi da unui tânăr. Prin acumularea de cunoştinţe, fructificarea lor şi dezvoltarea spiritului competitiv, un tânăr îşi asigură o carieră de succes în orice domeniu.

 

Tocmai de aceea, de trei ani, UAC Europe, Asociaţia NEMUS şi Şcoala Dumbrăviţa organizează un concurs interdisciplinar, pe categorii de vârstă, în care elevii mai multor şcoli se pot „duela” în cunoştinţe, iar la final, câştigă cel mai bun şi este recompensat cu un premiu mult râvnit oferit de sponsori: o tabletă.

 

Concursul „Olimpiada Fisculaşului” a primit în acest an un nume sugestiv: „CITESC, GÂNDESC, REUŞESC!” şi s-a desfăşurat în 10 iunie la Centrul Afterschool „Sf. Apostol Andrei” din Dumbrăviţa. La ediţia din acest an au participat cinci şcoli: Şcoala gimnazială Dumbrăviţa, Şcoala gimnazială Dumbrăviţa – structura Rus, Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu” Şişeşti, Scoala Gimnazială ,,George Coşbuc’’ Medieşu Aurit şi Liceul Tehnologic „Traian Vuia” Tăuţii Măgherăuş şi fiecare instituţie de învăţământ a înscris în concurs circa 10 elevi, astfel că, în total au participat peste 50 de elevi la eveniment.

 

După primirea oficială făcută de doamna director Tomşa Magdalena, domnul primar Felician Ciceu, Corina Mulea, PR&Office Manager UAC Europe şi părintele Ciocotişan Bogdan, care şi-au asumat rolul de gazde s-a dat startul competiţiei propriu-zise care s-a desfăşurat în două etape: Matematică şi Ştiinţe, Limba Română şi engleză. După circa trei ore de concurs, elevii însoţiţi de cadrele didactice au primit o binemeritată excursie de relaxare oferită de Şcoala Dumbrăviţa şi UAC Europe, timp în care cadrele didactice au corectat lucrările, au stabilit punctajele şi clasamentul.

 

Prima oprire a elevilor a fost la Biserica „Naşterea Maicii Domnului din Dumbrăviţa, unde au fost primiţi cu căldură de părintele paroh Bogdan Ciocotişan. Excursia a continuat la sediul UAC Europe unde elevii şi profesorii lor au fost întâmpinaţi de Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe şi Corina Mulea, PR&Office Manager UAC Europe. Apoi, grupul a vizitat Muzeul Vasile Lucaciu din Şişeşti.

 

Festivitatea de premiere, aşteptată cu sufletul la gură de elevi, a avut loc după-masa şi a fost încununarea perfectă a unei zile care a îmbinat învăţarea şi relaxarea. Magdalena Tomşa, directorul şcolii Dumbrăviţa a spus că: „cred că a fost o zi lungă pentru toţi, dar sper că a fost şi una plăcută. Doresc să le aduc mulţumiri tuturor celor implicaţi în această activitate, UAC Europe, Asociaţia Nemus, domnului primar Felician Ciceu, părintelui Bogdan Ciocotişan, şi nu în ultimul rând cadrelor didactice implicate în acest proiect şi elevilor”.

 

Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe le-a mulţumit de asemenea participanţilor: „vreau să vă mulţumesc tuturor celor care aţi participat la acest eveniment să vă asigur că vom mai organiza astfel de evenimente şi în viitor. UAC Europe consideră că educaţia este un domeniu prioritar pentru o comunitate prosperă şi dezvoltată, de aceea, am susţinut şi vom susţine şcoala şi performanţa şcolară, încurajând elevii să înveţe mai mult şi să devină mai buni. Cred că, acest concurs este foarte util pentru elevi şi cadrele didactice, nu doar prin prisma verificării cunoştinţelor la final de an şcolar, ci mai ales, pentru că demonstrează că, atunci când munceşti, înveţi, eşti serios şi perseverent, rezultatele şi răsplata efortului depus nu întârzie să apară. Felicitări încă o dată tuturor”.

 

Primarul Felician Ciceu a vorbit şi despre importanţa sprijinul oferit de UAC Europe şi Asociaţia Nemus comunităţii locale: „Vreau să-i felicit pe toţi copiii care au participat la acest eveniment, pe cadrele didactice care i-au pregătit, Şcoala Dumbrăviţa şi partenerul UAC Europe. Cred că şcolile de la Tăuţii Măgherăuş şi Medieşu Aurit vor simţi pe viitor ce înseamnă un astfel de parteneriat ca şi cel care funcţionează la nivelul comunei Dumbrăviţa datorită UAC Europe, după ce vor fi iniţiate şi acolo investiţiile grupului. Veţi simţi şi dumneavoastră, cadrele didactice, copiii, întreaga comunitate locală cât de importantă este susţinerea constantă şi implicarea unui partener în toate domeniile de activitate, de aceea doresc să le mulţumesc pe această cale pentru tot ce au realizat în comuna noastră. Mulţumesc de asemenea părintelui Bogdan Ciocotişan pentru modul în care se implică în comunitate şi în activitatea afterschool şi cred că, toţi împreună, primărie, şcoală, biserică, UAC Europe am reuşit să creem un parteneriat durabil şi util pentru comunitate”.

 

Părintele paroh Bogdan Ciocotişan a spus că: „este foarte important să păstrăm legătura între biserică, familie şi şcoală. A merge într-o competiţie cum a fost cea de azi este un lucru foarte bun, pentru că atunci când eşti competitiv devii mai bun şi câştigi mai mult. Cred că în urma competiţiei de azi aţi avut numai de câştigat, orice concurs te motivează, Dumnezeu să vă binecuvânteze să creşteţi sănătoşi şi frumoşi, să se bucure părinţii voştri de voi. Îi felicit pe cei de la UAC Europe şi îi asigur că biserica din Dumbrăviţa va fi model şi pentru celelalte biserici surori pentru felul în care se implică în comunitate, pentru că acesta este rolul nostru. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi”.

 

Gicu Marina, directorul Liceului Tehnologic „Traian Vuia” din Tăuţii Măgherăuş a declarat că: „vreau să vă felicit pentru iniţiativă, este o acţiune extrem de binevenită pe final de an şcolar. Felicitări tuturor participanţilor şi cel mai bun învinge întotdeauna”. Floare Comiati, directoarea şcolii ,,George Cosbuc’’ Medieşu Aurit a spus că: „Mă bucur nespus pentru această zi frumoasă pe care am petrecut-o aici alături de elevi şi de cadrele didactice, un colectiv primitor, oameni deosebiţi ne-au înconjurat astăzi şi ne-au făcut să ne simţim foarte bine. Am venit cu 10 elevi şi cadrele didactice destul de multe pentru că vrem să ducem la Medieş toate gândurile bune pe care le-am găsit aici”.

 

Apoi a avut loc festivitatea de premiere, pentru fiecare clasă, de la a IV-A la a VIII-a  au fost oferite 3 premii, constând în cărţi şi un premiu special, respectiv câte o tabletă. De asemenea, toţi participanţii şi cadrele didactice au primit diplome. Felicitări tuturor!

 

 

Rezultatele concursului

 

 

Clasa a IV-a

Premiul special - Cadar  Anette - Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa-Structura Rus

Premiul I - Croitoru Cristian - Liceul Tehnologic „Traian Vuia”  Tăuţii Măgherăuş
Premiul II - Butean Denisa - Liceul Tehnologic „Traian Vuia”  Tăuţii Măgherăuş

Premiul III - Dâns Darius - Scoala Gimnaziala ,,George Coşbuc’’ Medieşu Aurit

 

Clasa a V-a

Premiul special - Vezentan Cristian - Şcoala Gimnazială ,,George Coşbuc’’ Mediesu Aurit

Premiul I - Dan Sebastian Gheorghe - Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu”Şişeşti

Premiul II - Tăbăcaru Carla - Şcoala Gimnazială ,,George Coşbuc’’ Medieşu Aurit

Premiul III - Pop  Daria - Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa-Structura Rus

 

Clasa a VI-a

Premiul special - Opriş Rareş - Liceul Tehnologic „Traian Vuia”  Tăuţii Măgherăuş

Premiul I - Făt Fabio - Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa

Premiul II - Miklos Cătălin - Şcoala Gimnazială ,,George Coşbuc’’ Medieşu Aurit

Premiul III - Bonto Antonia - Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu”Şişeşti

 

Clasa a VII-a

Premiul special - Andreica Gabriel - Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu”Şişeşti

Premiul I- Curtuişan Daiana - Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa

Premiul II - Szabo Zoltan -Liceul Tehnologic „Traian Vuia”  Tăuţii Măgherăuş

Premiul III - Morar Cristina - Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa

 

Clasa a VIII-a

Premiul special - Pop Răzvan - Liceul Tehnologic „Traian Vuia”Tăuţii Măgherăuş

Premiul I - Antal Aida - Liceul Tehnologic „Traian Vuia”Tăuţii Măgherăuş

Premiul II - Cionte  Robert - Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa-Structura Rus

Premiul III - Costin Matei - Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa.

 

 

„Vreau să-i felicit pe toţi copiii care au participat la acest eveniment, pe cadrele didactice care i-au pregătit, Şcoala Dumbrăviţa şi partenerul UAC Europe. Cred că şcolile de la Tăuţii Măgherăuş şi Medieşu Aurit vor simţi pe viitor ce înseamnă un astfel de parteneriat ca şi cel care funcţionează la nivelul comunei Dumbrăviţa datorită UAC Europe”.

 

Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăviţa

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.