• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Aprilie , 2015

Concursul de eseuri şi-a desemnat câştigătorii

Prof. Vasile Lucian Dancu

 
 

Luni, 30 martie 2015, Centrul aftercshool Sfântul Apostol Andrei din comuna Dumbrăviţa, a găzduit o interesantă activitate din cadrul proiectului „25 DE ANI DE DEMOCRAŢIE”.

 
 

La această întâlnire au participat 34 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa. Şi-au adus aportul la reuşita manifestării domnul profesor de istorie Vasile Dancu, doamnele profesoare Paula Bonaţ, Alina Sajerli. Cristina Farcaş şi Magdalena Tomşa, directoarea instituţiei.

Scopul activităţii a fost acela de a prezenta eseurile pregătite de elevi cu tema: România -25 de ani de democraţie. De asemenea, în urma evaluării urmau să fie selectate cele mai reuşite 25 de eseuri, iar autorii lor să fie răsplătiţi cu o excursie la Bucureşti, sponsorizată de UAC Europe Dumbrăviţa.

Domnul profesor Vasile Dancu a apreciat implicarea elevilor şi dorinţa acestora de a scrie despre cum percep ei perioada totalitarismului comunist şi revenirea la democraţie, după evenimentele din decembrie 1989. Pentru a rememora istoria recentă, domnul profesor a prezentat un fragment din pelicula Amintiri din Epoca de Aur a regizorului Andrei Mungiu.

 

Dezbaterea a continuat cu prezentarea doamnei profesoare Paula Bonaţ, care a făcut o incursiune în viaţa literară românească, arătând dificultăţile cu care s-au confruntat scriitorii români în anii comunismului şi a marcat noile direcţii în literatura română postdecembristă. Doamna profesoară Alina Sajerli a semnalat aspectul nefast al cenzurii comuniste, care s-a infiltrat în domeniul traducerilor din limbile străine.

Elevele Morar Cristina din clasa a VI-a Dumbrăviţa şi Măguţ Raisa din clasa a VIII-a Rus au prezentat eseurile realizate, conturând astfel imaginea unei activităţi utile, agreabile şi plină de mesaj pentru participanţi.

 
 

Câştigătorii concursului sunt:

 
Dumbrăviţa
MORAR CRISTINA,

CURTUIŞAN DAIANA,

ROGOJAN DARIUS,
COSTIN MATEI,
MUREŞAN ROXANA,
MUREŞAN ANDREEA,

CIOCOTIŞAN ADRIAN,

TRIF DIANA,
VIMAN LARISA,
SABO NICOLETA,
DONCA DELIA,
PASCAN DACIANA
 
Rus
COLTA IONUŢ,
PĂSCAN ŞTEFAN,

CIOCOTIŞAN ANDREEA,

NICHITA RĂZVAN,
NICHITA VLAD,
CIONTE ROBERT,
POP DARIAN,
DEMIAN BIANCA,
CADAR BOGDAN,
MĂGUŢ RAISA,
PRICOP ANDREEA,

CERNEŞTEAN GRAŢIANA,

POP LAVINIA.
 
 

Câştigătorii concursului vor participa în perioada 8-10 mai 2015 la excursia organizată la Parlamentul României.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.