• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 20 Decembrie , 2018

Concertul extraordinar de colinde „Astă seară spre-asfințit”

O seară magică, cu peste 500 de participanți, într-o lo­cație de excepție: noul Că­min Cultural din Dumbră­vița, un dar de suflet al administrației locale pentru comunitate, în acest an special în care România a marcat Cen­tenarul Marii Uniri. Așa poate fi des­crisă cea de-a opta ediție a Concertului extraordinar de colinde „Astă seară spre-asfințit”, denumit după o veche colindă locală și devenit tradiție. An de an, manifestarea a crescut, iar ediția din acest an a fost specială: un adevărat regal de colinde, într-o atmosferă festivă, un eveniment de suflet care va rămâne în amintirea tuturor ca o seară magică, de neuitat.

Evenimentul a debutat cu Slujba Vecerniei, săvârșită de un sobor format din toți preoții din comună. Apoi, cu o sală arhiplină, s-a dat startul celei de-a opta ediții a concertului de colinde, primul eveniment din noul cămin cultural din Dumbrăvița, o construcție impresionantă care va fi finalizată și inaugurată în primăvara anului viitor. Gazda evenimentului și prezentatorul concertului a fost preotul paroh Bogdan Ciocotișan, care a spus în deschidere: „Concertul de colinde inițiat în urmă cu 8 ani se întoarce din nou acasă, în cei 4 ani concertul s-a desfășurat în celelalte sate ale comunei și iată că în acest an marcăm Centenarul Marii Uniri prin acest frumos concert de colinde”. În deschiderea evenimentului, Fanfara „Stibina” a intonat imnul de stat și câteva colinde.

Apoi a urcat pe scenă primarul co­munei, Felician Ciceu: „Este o zi fru­moasă, o zi în care dorim să marcăm și noi un moment frumos, în preambulul Crăciunului și ce poate fi mai plăcut decât a dărui un concert de colinde care să ne introducă în atmosfera Cră­ciunului, a sărbătorilor de iarnă, a momentului bucuriei copiilor? Dar este un moment special și pentru că ne aflăm într-o locație nouă: noul cămin care încă nu este finalizat, o să-i facem recepția și o să-l inaugurăm anul viitor în primăvară, când va fi gata în adevă­ratul sens al cuvântului, cu utilități, parcări și tot ce trebuie. La 100 de ani de România este bine să dăruim și noi ceva, alții în urmă cu 100 de ani ne-au dăruit o țară, noi ne-am străduit să dăruim ceva comunității, o locație nouă pentru întreaga comună, pentru toți locuitorii satelor din comuna noastră, va fi un centru cultural al tuturor dumbrăvițenilor aici. Felicitări tuturor celor implicați în acest eveniment ajuns la cea de-a opta ediție și devenit o tradiție, preoților din comună și domnului director Daniel Vărzaru pentru întreaga susținere. Vă doresc tuturor sărbători fericite, sănătate, iar anul care vine să ne aducă tot ceea ce ne dorim”.

Apoi a urcat pe scenă Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe care a spus că: „Acest an a fost special și important pentru țară, pentru comunitate și pentru companie. În acest an am sărbătorit 100 de ani de România Mare, 10 ani de la preluarea mandatului de primar a lui Felician Ciceu, dar și 10 ani de activitate a UACE în Dumbră­vița. Vreau să vă mulțumesc că m-ați invitat la acest concert, este o plăcere să mă aflu în mijlocul dumneavoastră în această nouă locație. Eu personal și compania pe care o reprezint vom continua să vă ajutăm cu tot ceea ce putem. Aseară, la Tăuții Măgherăuș am avut un prim concert de colinde și vreau să vă spun că am fost mândru de Dumbrăvița, a fost și acolo un concert foarte reușit, iar Dumbrăvița a ținut stindardul sus. Vă doresc săr­bă­tori fericite și multă, multă sănătate!”.

Apoi au urcat pe scenă în calitate de gazde Grupul „Datina” din Dumbrăvița și soliștii Marcel Fărcaș, Nicoleta Pășcan, Adriana Prelucan, Petruța Nemeș, Marcela David. A urmat Corul bărbătesc din Şindreşti, însoțit de preotul paroh Alin Erdei și preotul Vasile Tarța din Rus; Corul din Unguraș împreună cu preotul paroh Sabin Bogluț, Corul din Cărbunari, însoțit de preotul paroh Ieremi Adrian și solista Paula Mociran; tinerele Sălajan Bianca, Sălăjan Mădălina, Țura Adriana din Bontăieni. Apoi, au evoluat pe scenă tinerii din grupu:l „Vlăstarele Șindreș­tiului”, coordonați de preoteasa Paula Erdei și apoi Corul din Chechiș, îm­preună cu preotul paroh Adrian Vasile Marc. A urmat o primă surpriză a serii, Corala parohiei Tăuții de Sus, dirijată de Florentina Cerneștean și însoțită de preotul paroh Adrian Mihali, consilier eparhial, care a fost și delega­tul PS Iustin la eveniment, transmițând bine­cu­vântarea Episcopului Maramu­reșului și Sătmarului.

După acest moment deosebit, au urcat pe scenă coconii de la Bârsana însoțiți de preotul paroh Marcel Oprișan și fiica lui Anastasia, de numai 5 ani, care a ridicat publicul în picioare.
Surpriza din finalul concertului a fost recitalul oferit de Năstăcuța Iuga și formația. De altfel, soțul celebrei cântă­rețe, Nicolae Nechita a asigurat și de această dată sonorizarea impecabilă a spectacolului. La final, toată lumea a co­lindat „O, ce veste minunată” și a plecat îmbogățită sufletește. Apoi, gru­purile de colindători au fost invitate la o agapă frățească oferită de UAC Europe.
Felicitări tuturor!

 

 

„La 100 de ani de România este bine să dăruim și noi ceva, alții în urmă cu 100 de ani ne-au dăruit o țară, noi ne-am străduit să dăruim ceva comunității, o locație nouă pentru întreaga comună, pentru toți locuitorii satelor din comuna noastră, va fi un centru cultural al tuturor dumbrăvițenilor aici. Felicitări tuturor celor implicați în acest eveniment ajuns la cea de-a opta ediție și devenit o tradiție, preoților din comună și domnului director Daniel Vărzaru pentru întreaga susținere”.
Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăviţa

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.