• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Decembrie , 2017

Concertul de Colinde „Hristos se naște! Slăviți-L!”

I În 9 decembrie 2017 a avut loc la Chechiş a VIII-a ediție a Concertului de Colinde „Hristos se naște! Slăviți-L!”, organizat de Asociația „Dăruind vei dobândi” și Parohia Ortodoxă Română Chechiș.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, Epis­copul Maramu­re­șului și Sătmarului. Din partea Episcopiei a fost delegat părintele consilier Cristian Ștefan, care a adus binecuvântarea Preasfințitului și feli­citări pentru modul în care se păstrează tradiția la Chechiș.
Concertul a fost deschis de Grupul de cateheză a Parohiei Ortodoxe Române Chechiș și Corul din Chechiș. Au participat Grupul bărbătesc al Bisericii din Cărbunari, condus de părintele Petru Costea, Grupul vocal al Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan” Baia Mare, condus de doamna Ramona Darha, Grupul de colindători „Datina” al Parohiei Ortodoxe Române Dumbrăvița, condus de părintele Bogdan Ciocotișan, Grupul de copii din Târgu Lăpuș, coordonat de părintele protopop Florin Stan, Grupul de colindătoare din Șindrești și Grupul bărbătesc din Șindrești coordonați de părintele Alin Erdei, Corul Bisericii din Unguraș condus de părintele Sabin Bogluț, Corul „Voci străbune” al Parohiei Ortodoxe Groși condus de părintele Claudiu Pop și dirijorul Gavril Petrovan, Grupul vocal „Plaiuri co­dre­nești” al Casei de cultură Cehu Sil­vaniei condus de părintele Radu Barbor iar programul a fost încheiat de ASCOR.
În cadrul acestui eveniment, părintele paroh Adrian Marc a acordat o plachetă ca semn de prețuire și recunoștință pentru ASCOR, pentru faptul că de la prima ediție a Concertului, în fiecare an au fost prezenți. De asemenea, s-a acordat o plachetă de prețuire și recunoștință domnului Daniel Vărzaru, Chief Fi­nancial Officer UACE, pentru spriji­nul acordat și de data aceasta. Fiecare dintre invitați a primit o diplomă de participare semnată și de PS Iustin.

Primarul Felician Ciceu a felicitat organizatorii şi grupurile de colindători şi a urat tuturor sărbători fericire. De asemenea, Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer a felicitat chechişenii, Corul din Chechiş şi pe părintele paroh pentru modul în care păstrează şi promovează tradiţia străbună şi colindul autentic şi a declarat că UAC Europe va susţine în continuare acest eveniment şi va continua să se implice în toate proiectele importante din viaţa comunităţii. La final, le-a dorit tuturor sărbători fericite şi un an nou plin de împliniri.
„Aducem mulțumiri tuturor celor care s-au implicat pentru buna organizare a Concertului, mulțumim UACE pentru susținerea financiară, Primăriei și în mod special domnului primar Felician Ciceu pentru buna colaborare cu Biserica și comunitatea din Chechiș, îi mulțumim și domnului viceprimar Flore Balaj pentru toată implicarea în proiectele noastre, și nu în ultimul rând Consiliului parohial și credincioșilor din Chechiș. La finalul Concertului toți cei prezenți au participat la o agapă frățească, cu fasole de post. Le mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la evenimentul nostru”, spune părintele paroh Adrian Marc.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.