• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Mai , 2014

Concert la Liceul de Arte Baia Mare

În perioada 9 -17 mai 2014, Clubul Rotary Baia Mare a organizat la Liceul de Arte Baia Mare cursuri de masterclass de pian şi muzică de cameră pentru tineri muzicieni, susţinute de pianista Karina Sabac din Germania.

 

Tânăra pianistă a prezentat, la sfârşitul săptămânii, în sala de concerte a liceului, un recital de pian cu lucrări de J.S. Bach, Claude Debussy, Franz Liszt şi Marijn Simons. Piesa compozitorului olandez a fost interpretată în premieră.Proiectul Masterclass-uri pentru pian şi muzică de cameră, condus de pianista Karina Sabac, s-a desfăşurat începând din data de 9 mai.

În 17mai, la sfârşitul cursurilor, de la ora 12, tinerii muzicieni participanţi au programat un concert final în sala Liceului de Arte, la care sunt invitaţi să participe toţi iubitorii de muzică clasică.

 

Karina Sabac face parte din tânăra generaţie de muzicien români care trăiesc şi lucrează în străinătate. În România a studiat cu Andrei Vieru şi Ludmila Popisteanu. A absolvit Universitatea HdK din Berlin la clasa profesorului Klaus Hellwig şi a absolvit al doilea masterat în pian la USC din Los Angeles cu John Perry. În Manhattan School of Music din New York a lucrat cu Philip Kawin şi a primit prestigioasa „ART DIPLOMA”, fiind cel de-al cincilea muzician, în 80 de ani de istorie a şcolii, care a obţinut această recunoaştere. Cursurile cu Georgy Sebok (Indiana University ) şi Menahem Pressler (Beaux Art Trio) au contribuit la formarea ei ca artist.

 

A cântat în recitaluri şi ca solist pe scenele Concertgebouw Amsterdam, Berlin Philharmonie Hall, Munchen Gasteig Hall, Ateneu Bucharest Philharmonie, „Sala Jora” a Orchestrei Naţionale Radio, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica Moldova din Iaşi, Konzerthaus Berlin, Walt Disney Concert Hall Los Ageles.

A organizat ca Director Artistic festivalurile de muzica „Rumänische Kammermusikabende în Berlin” şi ZARVA Festival – Vaals and Valkenburg, Olanda şi a susţinut concerte în Anglia, Franţa, Germania, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Ucraina şi Statele Unite fie ca solist, fie în concerte de muzică de cameră, alături de artişti precum Midori Goto, Sherban Lupu, Tomasz Tomaszewsky, Hartmut Rohde, Cătălin Ilea, Lucian Raiciof. A colaborat cu dirijori renumiţi: Paul Nadler (SUA), Vlad Conta, Paul Popescu (Romania), John Lubock (UK) etc.

 

Din 2011 este Musical Assistant al dirijorului german Marcus Bosh în festivalurile anuale Heidenheim Opernfestpiele din Germania. În luna mai a fost invitată în România să susţină concerte şi cursuri pentru tinerii muzicieni din şcoli, în cadrul unui proiect iniţiat de Clubul Rotary din Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.