• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 20 Decembrie , 2018

Concert de colinde „O, ce veste minunată!”, ediţia I

Sărbătorile de iarnă reprezintă anotimpul în care rugăciunile înfloresc spre cer sub formă de colinde. De aceea, colinde care vestesc Nașterea Domnului și Mântui­torului nostru Iisus Hristos, ne urează lumină și căldură în suflete și belșug pe masă, sunt cel mai frumos dar pe care îl putem face semenilor în pragul Cră­ciunului. De 8 ani, UAC Europe sprijină un concert de colinde în comuna Dum­brăvița, iar, din acest an, devenind parte a comunității din Tăuții Măgherăuș, compania și-a dorit să ofere și locuitorilor acestui oraș o seară magică, plină de bucurie și mai ales, comuniune sufle­tească. În organizarea acestui eveniment și-au dat mâna toate instituțiile publice din oraș: Primăria, Casa de Cultură, Liceul Tehnologic „Traian Vuia” și parohiile ortodoxe, gazda primei ediții a concertului fiind preotul Ovidiu Iuga și Parohia Tăuții de Jos.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 15 de­cembrie, începând cu ora 16, la Casa de Cultură orășenească și a reprezentat și o primă acțiune de suflet și de înfrățire între comunitatea din Tăuții Măgherăuș și cele șase sate care fac parte din comuna Dumbrăvița.
Printre invitații de seamă s-au numărat primarul Anton Ardelean, Daniel Văr­zaru, Chief Financial Officer UAC Europe, Adriana Cirț, directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Traian Vuia”, Magdalena Tomșa, directorul Școlii Profesionale Dumbrăvița, Angela Mi­clea, directorul Casei de Cultură din Tăuții Măgherăuș, prof. Dorina Pop, precum și preoții: Ioan Pop din Bozânta Mare, însoțit de doamna preoteasă, Au­relian Mic din Parohia Tăuți II, Bogdan Miclăuș din Băița, Bogdan Ciocotișan din Dumbrăvița, Adrian Marc din Chechiș, Adrian Ieremi din Cărbunari, Alin Erdei din Șindrești și Vasile Tarța din Rus.
În deschiderea evenimentului, Fanfara „Stibina” a intonat Imnul de stat și câteva colinde frumoase. Apoi, prezentatorul și gazda evenimentului, preotul Ovidiu Iuga a avut un frumos cuvânt de bun venit și a vorbit despre istoria și simbolistica colindelor, introducând pu­blicul în atmosfera caldă de sărbătoare.

Apoi, primarul Anton Ardelean a spus: „Cât e de frumos ca la un eveniment ca acesta să avem moderator un preot, să avem în sală atâția preoți și să nu uităm niciodată, și când vom intona Imnul acestei țări și vom rosti versul «Preoți cu crucea-n frunte», să fim conștienți de rolul important al Bisericii în istoria acestei țări. Apoi doresc să mulțumesc domnului director Daniel Vărzaru de la UAC Europe care a făcut posibil acest eveniment și mă bucur că această companie știe să păstreze o legătură strânsă cu comunitatea locală. Așa au făcut și la Dumbrăvița și mă bucur că se implică și în comunitatea din Tăuții Măgherăuș. Se cuvine să-i mulțumim în primul rând pentru că această companie oferă, n-a cerut nimic, doar oferă sprijin școlii, bi­sericilor, tuturor, așa cum fac și în Dumbrăvița. Sunt bucuros că suntem împreună cu cei din Dumbrăvița și le transmit tuturor și lor și dumneavoastră, Sărbători fericite și La mulți ani! Vă mulțumesc tuturor și vă felicit”.

Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer a spus: „Sunt puțin emoționant pentru că e primul eveniment la care particip în comunitatea din Tăuții Măgherăuş. Pe parcursul acestui an am susținut mai multe evenimente și acțiuni în orașul dumneavoastră, dar nu am putut fi prezent și eu în mijlocul dumneavoastră până acum. Astăzi e un nou început, e primul eveniment în care ne întâlnim, e primul concert de colinde pe care îl organizăm împreună și cu siguranță vom continua. Comuna Dumbrăvița este un exemplu în acest sens, acolo am ajuns la a opta ediţie și ne dorim același lucru și aici. Vreau să vă felicit și să vă asigur de tot sprijinul și susținerea noastră, voi fi din ce în ce mai prezent în comunitate și îmi doresc să construim împreună lucruri frumoase de acum înainte. Vă doresc tuturor sărbători fericite, să aveți un an bun și multă-multă sănătate!”.
Apoi au urcat pe scenă două grupuri de copii îndrumați de Crina Șomcutean, mai exact grupul Asociației „Comunicați cu noi” și Grupul Liceului Tehnologic „Traian Vuia”. Apoi a urmat un grup de colindători din Bozânta Mare, pregătiți de doamna preoteasă Dorina Pop. Preotul Ovidiu Iuga a făcut o surpriză participanților, aducând pe scenă un grup de colindători format din copilașii din parohia sa, îndrumați de Daniela Pop. Un alt moment deosebit a fost cel oferit de Corul Parohiei Băița dirijat de doamna preoteasă Anca Aurelia Miclăuș.
Programul a continuat cu Grupul „Da­tina” din Dumbrăvița, însoțit de preotul paroh Ciocotișan Bogdan care a transmis și un mesaj de dragoste frățească din partea dumbrăvițenilor. Apoi, au colindat: Corul bărbătesc din Chechiș, dirijat de Vasile Moje și însoțit de preotul Adrian Marc; Corul din Cărbunari și solista Paula Mociran, conduși de preotul Adrian Ieremi, care până la începutul lunii decembrie a fost paroh în satul Ulmoasa; Corul bărbătesc din Șindrești, în care au colindat și preoții Alin Erdei și Vasile Tarța din Rus și Grupul „Vlăstarele Șindreștiului” condus de preoteasa Paula Erdei.
La final, preotul Ovidiu Iuga a colindat o frumoasă colindă din Țara Lăpușului, zona sa natală, iar apoi, toți cei prezenți au cântat „O, ce veste minunată!”. Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de UAC Europe și cu promisiunea că anul viitor va avea loc o nouă ediție, într-o altă localitate din oraș, intenția organizatorilor fiind ca acest concert să fie găzduit pe rând, de fiecare localitate care aparține de Tăuții Măgherăuș. Felicitări tuturor!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.