• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Martie , 2017

Comunicat de presă Marșul pentru Viață şi Familie Ediţia a II-a, 2017 - Calea Pro-Vita

Pentru al doilea an consecutiv, în Baia Mare, în 25 martie, de Praznicul Bunei Vestiri, va avea loc Marșul pentru Viață şi Familie/Calea Pro-Vita. Tema acestui an este: “Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”. Acțiunea este organizată de Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” şi Asociația „Tinerilor Ortodocși ai Catedralei Episcopale Maramureșene” (ATOCEM), în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

 

Marșul pentru Viață şi Fa­milie va începe la ora 17.45 de la Cate­drala Episcopală „Sfân­ta Treime”, bd. Unirii nr. 17,  și va urma traseul: bd. Unirii – bd. Bucu­rești – str. 22 Decembrie – str. Avram Iancu – Piața Păcii – Piața Libertății.
Evenimentul este dedicat susţinerii dreptului la viaţă al copiilor ne­născuţi, sprijinirii mamelor aflate în criza de sarcină şi protejării familiei bazate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie în temeiul valorilor morale şi spirituale ale poporului nostru.
La Marșul pentru Viață şi Familie sunt invitați să participe toți cei care doresc să-şi exprime public ataşa­mentul faţă de valoarea vieţii, a maternităţii şi a familiei.

Manifestarea, devenită deja o tra­di­ție, are sprijinul Patriarhiei Ortodoxe Române, care, în urma şedinţei Sf. Sinod din 9 februarie, binecu­vân­tează şi susţine această acţiune civi­că, deoarece valorile promovate aparţin şi Bisericii.
Potrivit statisticilor, România ocupă locul al doilea în lume în privința numărului total de avorturi raportat la populația actuală. Fii alături de noi pentru a modifica aceste statistici! Vino şi tu!
„Vino pentru mame şi copii!”
„Vino pentru viață!”
„Vino pentru familie!”
„Vino pentru că este nevoie de tine!”

Marius Sima,
Președinte Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie”

 

Pr. Stelian Tofană este un om de cultură şi un erudit teolog, recu­noscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, fiind membru în diverse Asociaţii: Studiorum Novi Testamenti Societas (SNTS), Society of Biblical Literature (SBL), Uniunea Bibliştilor din România (UBR), membru în comisii de acordare a titlului de doctor în Teologie şi membru în comitete de redacţie.

 

Părintele Stelian Tofană şi-a luat în serios misiunea de a mărturisi public care sunt adevăratele va­lori la care trebuie să se rapor­te­ze omul de azi. De-a lungul anilor, a abordat teme diverse, atât în cărţile sale, cât şi în con­fe­rinţele publice, la care reuşeşte de fie­care dată să atragă un public numeros.

Pr. prof. Stelian Tofană susţine con­ferinţe pe teme practice şi de actua­litate în societatea româ­nească, pre­cum „Conflict şi Co­municare în Familie - provocări, soluţii”, „De­pre­sia, boala seco­lului”, „Mai pot fi educaţi co­piii? Mai sunt părinţii un exemplu?”

Conferinţa  „Ce mai în­seamnă viaţa pentru omul de azi?” este un prilej de a reflecta la impor­tanţa vieţii noastre într-o lume în care valorile sunt relativizate.

Preotul Stelian Tofană s-a născut în loca­litatea bistriţeană Budeşti. A ur­mat cursurile Institutului Teo­logic de grad universitar din Sibiu, unde a fost licenţiat în Teologie, prezentând teza „Sino­dul al IV-lea ecumenic de la Calcedon şi im­portanţa acestuia”, apoi cursurile de doctorat la Institutul Teo­lo­gic de grad universitar din Bucureşti, secţia biblică, specializarea principală „Stu­diul biblic şi exegetic al Noului Testament şi limba grea­că”. Din anul 1998, este profesor titular la Catedra de Studiul Noului Testament la Facultatea de Teologie Orto­doxă, Univer­sitatea „Babeş-Bolyai”, din Cluj-Napoca.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.