• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 Iulie , 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Aproximativ 40 de elevi şi studenţi cu pregătire tehnică şi economică îşi vor desfăşura stagiile de practică în cadrul ATP Exodus

 

Pentru a suplini lipsa de specialişti din domeniile auto şi IT cu care se confruntă regiunea de Nord a ţării, ATP Exodus îşi continuă programul de internship-uri, deschizându-şi porţile pentru departamentele service auto, IT, financiar şi marketing Baia Mare, 1 iulie ’13: Piaţa muncii din Baia Mare duce lipsă de tineri specialişti cu un background tehnic solid, două dintre domeniile cu o slabă reprezentare în Nordul ţării fiind ingineria auto şi cea a tehnologiei informaţiei (IT).

 

Din dorinţa de a pregăti tinerii pentru exigenţele pieţei, ATP Exodus dă startul unei noi ediţii de internship-uri, destinate elevilor şi studenţilor instituţiilor de învăţământ cu profil tehnic sau economic. Astfel, aproximativ 40 de tineri, dintre care zece ai Facultăţii de Autovehicule Rutiere din Oradea, sunt aşteptaţi să-şi desfăşoare stagiile de practică în diverse departamente, precum: service auto, IT, financiar, marketing etc.

„De câţiva ani, ne-am asumat responsabilitatea organizării unor programe de internship, pentru a le oferi tinerilor şansa aplicării cunoştinţelor teoretice, dobândite în cadrul colegiilor sau facultăţilor pe care le urmează. Majoritatea angajatorilor caută specialişti bine pregătiţi, dar puţini le oferă posibilitatea de a acumula experienţă.

În acest sens, am încheiat o serie de parteneriate cu importante instituţii de învăţământ din Nord-Vestul României şi avem deschise uşile companiei pentru toţi tinerii interesaţi să-şi dezvolte competenţe tehnice. Pentru anul acesta s-au anunţat deja câteva zeci de practicanţi, printre care şi o studentă a INSSEC - Business School din Paris”, a spus Mircea Cirţ, director general al ATP Exodus.

 

Elevii şi studenţii pot beneficia de stagii de practică anuale care vor avea o durată de minim 90 de ore sau maxim trei luni. În funcţie de necesităţile de dezvoltare ale echipei, o parte dintre interni vor fi recrutaţi de companie după absolvirea studiilor. ATP Exodus colaborează cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Autovehicule Rutiere din Oradea, Universitatea de Nord şi colegiile “Transilvania” şi “Angel Saligny” din Baia Mare. Zeci de tineri ale instituţiilor menţionate au beneficiat, în ultimii ani, de asistenţa instructorilor din cadrul companiei în dezvoltarea competenţelor practice, în concordanţă cu cerinţele actuale de pe piaţa muncii.

 

Înfiinţat în 1995, grupul ATP Exodus este lider pe piaţa pieselor de schimb şi a accesoriilor pentru vehicule comerciale şi dealer al mărcilor Mercedes-Benz, MAN, Mazda, Opel, având o reţea de 32 de sucursale la nivel naţional şi alte zece în afara ţării, în Bulgaria, Serbia şi Ungaria, şi o echipă de 750 de angajaţi, cu sediul central la Baia Mare.

 

Persoană de contact:

Patricia Fedorenco, PR

Managerpatricia.fedorenco@prandmore.ro
0742.82.34.21.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.