• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Decembrie , 2023

Comunicat de presă

 

09 decembrie 2023
 

Formarea și organizarea Grupului de Acțiune Locală (GAL) „Sprijin pentru funcţionarea GAL Baia Mare”
POCU/482/5/1/127124

Asociația Grupul de Acțiune Locală – Baia Mare a luat ființă în mai 2017, inițial cu un număr de 5 membri fondatori (Municipiul Baia Mare, Fundaţia de Voluntari Somaschi, Fundaţia HHC România, Aso­ciaţia Young Roma Maramureş, SC CERC SRL).

Încă din 2008, în parteneriat cu diverse ONG-uri, s-au derulat acţiuni de identificare a problemelor şi a unor soluţii pentru îmbunătăţirea situaţiei grupurilor vulnerabile care locuiesc în condiţii improprii în zonele marginalizate. Ca urmare, Asociația Grupul de Acțiune Locală – Baia Mare a ajuns, în anul 2021, la un număr de 17 membri, care s-au păstrat până în octombrie 2023. În noiembrie 2023, numărul membrilor a crescut cu o persoană fizică, cu domiciliul în ZUM.

Astfel, în acest moment, Asociația Grupul de Acțiune Locală – Baia Mare întrunește un număr total de 18 membri.  Din punct de vedere structural, membrii GAL Baia Mare reflectă în mod elocvent următoarele categorii:

• Public: 27,77% (Municipiul Baia Mare, Ocolul Silvic Baia Mare RA, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Baia Mare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Școala Gimnaziala „Vasile Alecsandri” Baia Mare)
• Privat: 33,33% (S.C. INDECO SOFT S.R.L, S.C. TRU TRAINING S.R.L, S.C. Vital S.A., Parohia Ortodoxa Romana „Duminica Mironosițelor”, Asociația Filadelfia Mission Baia Mare, S.C. Drusal S.A.)
• ONG: 22,22% (Fundația Hope and Homes for Children România, Fundația de Voluntari Somaschi, Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC,  Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare)
• Reprezentant ZUM: 16,66% (Lăcătuș Martin- Persoană fizică relevantă ZUM CRAICA -aferenta SDL în curs de implementare, Asociația Young Roma Maramureș, Haidu-Martocean Cristina - Persoană fizică relevantă ZUM Ferneziu).

GAL Baia Mare deține proceduri care reglementează aspectele legate de înscrierea ca membru fon­dator/asociat în GAL a persoanelor fizice relevante, a reprezentanților sectorului privat și a societății civile, exceptarea de la plata cotizației pentru membrii persoane fizice relevante, în special cele din ZUM țintite.
În vederea creșterii capacității membrilor și personalului administrativ GAL de a genera procese de dezvoltare adecvate nevoilor locale, precum și pentru dezvoltarea compe­tențelor acestora în domeniile relevante pentru nevoile de dezvoltare identificate, GAL Baia Mare a organizat, pe parcursul anului 2020 (în cadrul proiectului Sprijin pentru func­ționarea GAL Baia Mare, Cod Smis 127124) sesiuni de instruire și formare pentru membrii și angajații GAL. S-au organizat un număr de 10 cursuri de formare (5 cursuri neacreditate ANC: comunicare, parteneriat public-privat, dezvoltare comu­nitară du­ra­bilă, egalitate de şanse şi de gen, metode și tehnici de implicare a comunității; 5 cursuri acreditate ANC: management de proiect, lucrător de tineret, initiere în prelucrare date LT, formator, competente cheie).
 


Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014-2020,
 Cod SMIS 2014+ 127124

Manager Proiect, Cristina Frasin, asociatia.galbm@gmail.com, +40745576765

 

    
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.