• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Iulie , 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul ALDE Maramureş Cornelia Negruţ solicită simplificarea procedurilor de adopţie

 

Deputatul ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ, s-a adresat oficial ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, într-o problemă care frământă foarte mulţi români în ultima vreme: adopţia. Negruţ a subliniat, în interpelarea parlamentară trimisă ministrului PSD, că „organizaţiile non-guvernamentale care activează pe segmentul social, precum şi reprezentanţi ai medicilor, cer o nouă modificare a Legii privind regimul juridic al adopţiei, precum şi simplificarea procedurilor care permit înlesnirea întregului proces, de la intenţie, până la adopţia efectivă”.

 

Din datele prezentate, a adăugat parlamentarul maramureşean, se arată că în România sunt 67.000 de copii potenţial adoptabili şi doar 1.200-1.700 adoptaţi anual, timp în care la fiecare şase ore un bebeluş este abandonat.„Mii de cupluri hipofertile din România îşi doresc să adopte, şi solicită în mod repetat autorităţilor ca legea adopţiilor să fie din nou schimbată, astfel încât procesul de adopţie să fie unul eficient şi rapid. Există foarte multe familii care doresc acest lucru, dar se trezesc că le expiră atestatul de familie aptă să adopte, deoarece acesta este valabil doar un an, iar apoi trebuie reînnoit, fără să li se prezinte în acest timp nici măcar un singur copil adoptabil”, a mai arătat Cornelia Negruţ în documentul trimis ministrului Muncii.

În consecinţă, deputatul ALDE a formulat o serie de întrebări adresate ministrului de resort, în scopul îmbunătăţirii legislaţiei actuale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.