• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Septembrie , 2014

Comunicat de presă

Prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian a avut în această dimineaţă (marţi 26.08.2014) o întâlnire cu factorii responsabili cu aplicarea legii 165/2013 la nivel de judeţ.

 
 

Întâlnirea a fost necesară pentru stabilirea detaliilor privind finalizarea procesului de inventariere a terenurilor agricole şi forestiere, aflate în domeniul public sau privat al statului sau, după caz, al unităţilor administrativ-teritoriale maramureşene, care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate.

 

La discuţii au luat parte reprezentanţii Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Maramureş, ai Direcţiei Silvice Maramureş, ai Agenţiei Domeniile Statului Maramureş şi cei ai Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Maramureş.

La aceasta oră, judeţul Maramureş este printre ultimele judeţe din ţară la finalizarea situaţiei centralizatoare a terenurilor la nivel local. Până în prezent, 51 din cele 76 unităţi administrativ-teritoriale au depus la OCPI Maramureş documentaţiile aferente. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost verificate din punct de vedere tehnic şi respinse pentru neregulile semnalate. În cazul celorlalte 25 de unităţi administrativ-teritoriale, Instituţia Prefectului a solicitat primarilor, în calitate de preşedinţi ai comisiilor locale de inventariere, să comunice motivele pentru care nu au fost finalizate şi predate documentaţiile la OCPI, la termenul stabilit de lege, respectiv 26 iunie 2014.

De asemenea, dintre aceste 25 de primării, 4 nu au răspuns adresei Instituţiei Prefectului judeţul Maramureş (Cupşeni, Ieud, Rona de Sus şi Șieu).

În cursul zilei de marţi şi miercuri (26.08, 27.08.2014), OCPI Maramureş organizează întâlniri punctuale cu specialiştii în măsurători topografice, cu accent pe localităţile în care s-au identificat probleme.

 

Prefectul Anton Rohian s-a arătat profund nemulţumit de stadiul aplicării legii 165 în Maramureş. Domnia sa a dispus ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie analizată fiecare unitate administrativ-teritorială în care s-au constatat întârzieri majore în aplicarea legii şi nereguli in aplicarea actului normativ. De asemenea, la începutul săptămânii viitoare, prefectul a solicitat o reevaluare a situaţiei la nivelul judeţului, astfel încât toate cele 76 de unităţi administrativ teritoriale să finalizeze documentaţiile necesare, pentru a putea fi avizate de către OCPI Maramureş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.