• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Noiembrie , 2013

COMUNICAT. AAAS solicită intervenţia Corpului de Control al Prim-Ministrului în cazul Remin

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a solicitat Corpului de Control al Prim-Ministrului efectuarea unui control la CNMPN Remin S.A., unde deţine, începând cu luna mai 2013, calitatea de creditor majoritar. Demersul survine constrângerilor impuse de Legea insolvenţei, care permite creditorilor să se manifeste doar în cadrul Adunării, respectiv al Comitetului Creditorilor, exclusiv în baza documentelor şi informaţiilor puse la dispoziţie de debitor şi de administratorul judiciar. 

Pe baza informaţiilor precare existente la nivelul opiniei publice, în ultima perioadă au fost exprimate opinii nesusţinute, care induc ideea că AAAS nu urmăreşte reorganizarea şi ieşirea din insolvenţă a CNMPN REMIN S.A. Autoritatea acţionează permanent nu numai pentru menţinerea şi reinserţia activităţilor viabile ale societăţii, dar şi pentru maximizarea nivelului de recuperare a creanţelor statului, în condiţii de eficienţă şi transparenţă.

Astfel, cu sprijinul şi cu susţinerea directă a AAAS şi a Guvernului, REMIN Baia Mare a lansat oferta publică pentru identificarea potenţialilor investitori, care să contribuie la elaborarea posibilităţilor de reluare a activităţii miniere.

În solicitarea sa, AAAS urmăreşte verificarea modalităţii de intrare în insolvenţă a societăţii şi identificarea aspectelor care au împiedicat propunerea şi adoptarea unui plan de reorganizare viabil şi care au determinat situaţia dificilă actuală a societăţii. Printre acestea, se numără verificarea unor contracte şi documente care au stat la baza luării unor decizii în perioada 2009-2013, a temeiului legal şi modului de înstrăinare a stocului de pirită şi a altor active, inclusiv a modului de scoatere din patrimoniu şi de înregistrare a acestora, ca de altfel a oricăror alte aspecte relevante care vor reieşi pe parcursul controlului.

 

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.