• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 August , 2016

Comuna Bogdan Vodă, gata să-şi primească oaspeţii la Cuhea Voievodală

Manifestarea Cuhea Voievodală ajunge în acest an la a şasea ediţie. În comuna Bogdan Vodă se vor reuni duminică zeci de localnici, fii ai satului, oficialităţi şi grupuri folclorice. Evenimentul a devenit deja o tradiţie pentru această comună şi reprezintă o ocazie de a promova cultura şi obiceiurile locului.

Cuhea Voievodală se sărbătoreşte din anul în care a fost inaugurat grupul statuar din centrul comunei Bogdan Vodă. Dar au existat câţiva ani în care autorităţile locale nu i-au mai acordat atenţie. Noul primar al comunei, Anuţa Bizău, şi-a propus însă să perpetueze acest eveniment important pentru comuna pe care o administrează. „La sfârşitul acestei săptămâni, mai exact duminică, 31 iulie, la ora 12:00 are loc o sărbătoare a localităţii – se numeşte festivalul Cuhea Voievodală.

 

De ce Cuhea Voievodală? Pentru că vechea denumire a localităţii este Cuhea, fostă reşedinţă a voievodului Bogdan”, spune primarul comunei Bogdan Vodă.

Cei care iubesc tradiţia din Maramureşul istoric au aşadar ocazia duminică să participe la un eveniment organizat tocmai cu scopul de a promova ceea ce încă mai dă culoare şi semnificaţie locului. „Este o ocazie de a promova tradiţia şi folclorul din Maramureşul istoric şi chiar şi o ocazie de a ne întâlni, de a sărbători şi de a ne revedea cu persoane din localitate, care cu această ocazie, vin acasă”, menţionează Anuţa Bizău.

 

Organizatorii pregătesc pentru evenimentul de duminică şi o paradă a portului popular. „Vor fi prezente ansambluri din localităţile învecinate: Şieu, Dragomireşti, Săcel, de la Giuleşti şi alte localităţi care au confirmat sau urmează să confirme prezenţa la sărbătoarea noastră. Pe lângă aceste ansambluri folclorice, vor fi prezenţi pe scenă şi artişti consacraţi din Maramureş: Florentina şi Petre Giurgi, Grupul Iza, Ioana Pricop şi alţi invitaţi”, adaugă primarul comunei Bogdan Vodă. Deschiderea oficială a evenimentului Cuhea Voievodală din Bogdan Vodă va avea loc duminică, la ora 12:00.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.