• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Martie , 2020

Complex de servicii pentru victimele violenței domestice, în cadrul proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”

Consiliul Județean Maramureș a aprobat, în cadrul ședinței ordinare din luna februarie, înființarea complexului de servicii „Locuință Protejată Venus”, destinat victimelor violenței domestice.

 

Complexul de servicii prevăzut în cadrul proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” urmează să fie compus din: „Locuință Pro­tejată Venus”, „Grup de Suport Venus” și „Cabinet de Consiliere Vocațională Venus”.

Înființarea complexului de servicii „Locuința Protejată Venus” este rezultatul semnării acordului de parteneriat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC) și Agenția Națio­nală pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), precum și a contractului de finanțare prin programul POCU 465/4/ 4/128038 pentru implementarea proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, încheiat între Agen­ția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Mi­nisterul Fondu­rilor Europene (MFE).
Participarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, în calitate de partener, la derularea proiectului mai sus amintit, a fost apro­bată de către Consiliul Ju­de­țean Maramureș prin Hotă­rârea nr. 229/25.10.2018, în temeiul prevederilor cuprinse în Legea nr. 292/2011 a asistenței sociale, cu modificările și com­pletările ulterioare.
Potrivit actului normativ, auto­ri­tățile admi­nistrației publice
locale au responsabilitatea în­fiin­țării, organizării, adminis­trării și furnizării serviciilor sociale destinate prevenirii și combaterii violenței în familie. În baza aceleiași hotărâri, a fost aprobată și contribuția proprie asigurată de către județul Mara­mureș, în valoare de 22.963,232 lei, fără TVA, reprezentând 0.045% din valoarea totală a proiectului.

Proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” are ca obiectiv reducerea numărului de victime ale violenței domestice prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale de 42 de locuințe protejate, în scopul trans­ferului la o viață indepen­dentă al victimelor violenței domestice, precum și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței domestice.
Complexul de servicii „Locuință Protejată Venus” se va înființa în clădirea în care funcționa Centrul de Primire în Regim de Urgență „Copiii străzii”, cu sediul în municipiul Baia Mare, strada Progresului nr. 17/B, aflată în proprietatea Consiliului Județean Maramureș și dată în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș. În vederea implementării acestui proiect a fost aprobată și înființarea a opt posturi pentru personalul care va urma să deservească complexul de servicii, după cum urmează: un post de șef centru, un post de asistent social, un post de consilier juridic, un post de psiholog, un post de consilier voca­țional și trei posturi de infirmier.
Personalul de specialitate, constând în șeful de centru, asistentul social, psihologul și con­si­lierul vocațional va fi asigurat din ca­drul personalului Direcției Ge­nerale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

Proiectul se derulează în perioada 2019 - 2023, fiind cuprins în buget la capitolul 68.02 „Asi­gurări și asistență socială”, titlul 58 – programe cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.