• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Martie , 2016

COMPETIŢII: Trei olimpiade naţionale se vor desfăşura, în luna aprilie, în judeţul Maramureş

Trei olimpiade naţionale se vor desfăşura, în luna aprilie, în judeţul Maramureş, una dintre acestea urmând să aibă loc în Sighetu Marmaţiei. În lunile mai-iunie, în judeţul Maramureş vor fi organizate şi competiţii sportive şcolare naţionale.

 

În această perioadă au loc etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare. Până în prezent, a avut loc etapa judeţeană la limba şi literatura română, la fizică, la chimie, astrofizică şi biologie.

„La fizică avem 12 elevi care vor participa la lotul naţional, la etapa naţională, la chimie 10, 5 elevi calificaţi la naţionala de biologie, un elev din clasa a VII-a şi 4 elevi de la liceu, iar în aprilie se vor desfăşura etapele naţionale ale acestor olimpiade”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş, Adriana Meşter.

 

Maramureşul va fi gazdă pentru 3 olimpiade la nivel naţional. Este vorba despre olimpiada de religie, cultele romano-catolic şi greco-catolic. Vor participa elevi de la clasa a VII-a până la clasa a XII-a, olimpiada urmând să se desfăşoare la Sighetu Marmaţiei. În Maramureş vor mai avea loc: olimpiada naţională de arte vizuale, arhitectură şi istoria artelor, precum şi cea de pregătire sportivă teoretică. Maramureşul va găzdui şi competiţii sportive şcolare naţionale. Etapa de handbal băieţi, pe licee, va avea loc în perioada 5-8 mai, iar campionatele naţionale şcolare de gimnastică ritmică, în perioada 9-12 iunie.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.