• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 14 Decembrie , 2016

Colţu’ meu / Ziua în care vin facturile

Pe parcursul unei luni sunt câteva zile importante, zile care marchează parcursul lunii în cauză sau chiar a mai multora. Printre ele, poate cea mai importantă este ziua sau zilele în care vin facturile. Documente reci, impersonale, ce nu ţin cont de durerile de cap, de nevoia de a cumpăra copilului sau adultului cine ştie ce chestie importantă, dar nu atât de importantă precum foile cu antet ce te bagă în depresie.

Gaz, curent, apă şi canalizare, cablu tv, internet şi gunoi.

Mai sunt şi altfel de taxe şi facturi ce trebuie plătite, dar cele din enumerare sunt vitale pentru bunul mers al unei case, mică sau mai mare. Termenul de casă se referă la o locuinţă.

Aşa am desfăcut factură după factură şi am citit consumurile noastre de parcă aş fi înţeles ceva. Toţi furnizorii au spus că vor simplifica aceste facturi, dar ele au devenit şi mai complicate. Practic, nu reuşeşti să vezi de ce plăteşti nu ştiu câte milioane de lei pentru…Şi de ceva vreme se merge pe estimări, iar la regularizare ai la fel de mult de plătit. Sunt aproape sigur că la fiecare factură se ciupeşte câte ceva. Ca să fiu blând în exprimare!

La gunoi pare mai simplu. Acolo ai un tarif, numărul de persoane, şi plăteşti. Marea porcărie e că vine o factură la două luni. Nu am înţeles de ce nu se face lunar facturarea!

 

Aşa am fost şi am plătit luna trecută la o casierie Drusal. Mi s-a spus că am două facturi. Am plătit cea mai veche. În luna aceasta am fost să plătesc şi cea de a doua. Am primit acelaşi răspuns. Am două facturi în condiţiile în care nu am primit încă o nouă factură. M-am uitat pe documentul primit şi am constatat că am făcut ultima plată în octombrie (scria pe factură ultima plată făcută).

 

În concluzie, am plătit în octombrie, în noiembrie şi în decembrie, câte o lună. Nu am avut decât o factură primită pe două luni, septembrie şi octombie, şi eu mai am de plătit încă o lună, deşi factura nouă nu a venit.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.