• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Aprilie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Martie , 2020

Colţu meu. Vin românii! Panică

Panică, haos, nesupunere, ci­nism şi câte şi mai câte. Cam astea sunt coordonatele întâm­plărilor de la noi din ţară, din cauza celebrului virus. În momentul de faţă, cea mai peri­culoasă situaţie se întâlneşte la graniţa de vest. Vin mulţi din Italia. Cu toate îngrădirile auto­rităţilor italiene, mulţi români au plecat de acolo şi iau cu asalt ţara. Mulţi maramu­reşeni au venit şi vor veni. Am vorbit cu prieteni care stau în Italia şi părerile sunt împărţite. Unii spun că ar trebui să fie lăsaţi să plece, alţii stau, încă, să vadă ce se mai întâmplă.

Ce nu au reuşit politicienii, să-i aducă acasă pe români, a reuşit un virus cu coroană. Sperăm să se liniştească până la urmă situaţia şi lucrurile să reintre în normal, dacă am putea-o numi „normalitate” după o epidemie, pandemie sau ce va mai fi. Nu cred că românii care au fugit acum în ţară se vor mai putea întoarce la modul de viaţă de până acum. Probabil în Italia, Spania, Germania şi celelalte ţări, în care sunt sau au fost mulţi români, se vor lua măsuri economice, sociale şi de orice natură pentru cetăţenii ţărilor respective. Nimic nu va mai fi ca înainte.
Dar asta este o problemă mai îndepărtată, în acest moment vedem cum românii veniţi în ţară nu dau dovadă de înţele­gere, de respect pentru legi, reguli şi până la urmă de respect pentru cei de aici. Unii mint, inventează trasee false, înşeală încrederea celor care sunt puşi să gestioneze situaţiile astea, şi aşa complicate.
Printre ei sunt şi maramureşeni, ce vin şi sunt recalcitranţi. Din păcate!
Chiar în timp ce scriu acest text s-a anunţat că la Petea sunt 700 de români care aşteaptă să intre în ţară. Cu siguranţă sunt şi ma­ra­mureşeni printre ei. Ciudat şi interesant în acelaşi timp cum au reuşit să plece din Italia (majoritatea fiind din Italia), în condi­ţiile în care acolo graniţele sunt închise. Sau poate sunt lăsaţi să plece, se bucură că au scăpat de nişte cetăţeni care ridică pro­bleme în contextul actual!
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.