• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Iulie , 2014

Colţu’ meu / Viaţa ca un pariu!

Dezamăgitor campionatul mondial de fotbal. Meciuri de doi lei cu naţionale de doi lei, mai că îţi vine să spui că ne-am fi descurcat şi noi, dacă am fi reuşit să ne calificăm! Dar cum Piţi este pe fază, are grijă să nu ne încărcăm de o astfel de povară, am scăpat de un stres suplimentar. Între un meci de fotbal plictisitor şi un meci de tenis de câmp la fete, evident, alegi tenisul, un sport ce ne-a adus satisfacţii în ultimul an, mai ales. Nu peste mult timp va începe partea a doua a campionatului naţional de rugby, apoi vor începe fetele la handbal şi uite aşa, sportul rege se poate retrage din prim-planul atenţiei publice.

 

Aşa ar fi logic, dar mergând spre casă am sesizat cât de multe sunt locurile în care poţi pune pariuri sportive. La tot pasul, o altă firmă te îmbie să îţi laşi banii pariind pe meciuri, de fotbal, în general, dar şi pe curse de câini, loterii pe toate meridianele, sau alte feluri de pariuri. Bani să ai! Am încercat şi eu, fără a fi un fan, fără câştiguri. Am rămas uimit de fauna de prin aceste săli.

M-a atras componenţa celor care pariază cam tot timpul. Sunt băieţi vânjoşi, în general, care vin înainte de a începe majoritatea jocurilor şi pariază nenumărate bilete. Pariază sume uriaşe, pentru mine. Zeci de milioane. Am asistat şi la reversul situaţiei. Acelaşi gen de jucător scotea zeci de milioane de lei. Ca în cazul contrabandiştilor de ţigări, aceiaşi de ani de zile, la pariurile sportive, cei care fac bani, care au bani pentru aşa ceva sunt figuri pe care le poţi întâlni tot timpul în aceste stabilimente. Unii dintre ei au unele preocupări ce le-ai încadra în zona normalului. De exemplu, văd aproape zilnic un tip ce lucrează pentru un executor judecătoresc.

 

O lume aparte, o afacere, un mod de viaţă! Fetele de la aceste ghişee au ochi doar pentru aceste personaje, de acolo vin bacşişuri. De la cei ca mine care pariază un leu, sau doi lei… 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.