• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Ianuarie , 2017

Colţu’ meu / Unde sunt vechile CL-uri?

Scandalul săptămânii a fost şi va fi în continuare legat de celebra Coaliţie pentru Baia Mare. O structură aflată în stadiu de dispariţie, având în vedere ce se întâmplă pe scena administraţiei băimă­rene. Dacă Cătălin Cherecheş pleacă, aşa cum s-a anunţat, toţi se vor duce spre alte partide sau vor renunţa la o carieră politică. Chiar dacă au fost criticaţi din toate părţile, consilierii locali ai Coaliţiei sunt oameni, în marea lor majoritate, ce ar putea face performanţă în Consiliul Local (CL), dacă ar vrea sau dacă ar fi îndrumaţi corespunzător. Sunt şi câţiva care nu ar avea ce căuta pe acolo, dar aşa se întâmplă la toate partidele sau alian­ţele electorale, ori cum se mai numesc.
Nici CL Baia Mare, în întregul lui, nu se ridică la nivelul unor CL mai vechi. Am nostalgia unor CL în care aleşii erau politicieni adevăraţi, buni oratori, mese­riaşi în ce făceau, inteligenţi, dedicaţi mi­siunii de ales local şi în slujba băi­mărenilor. Era o plăcere să participi la şedinţe de comisii în care se dezbăteau proiectele, dar în paralel se făcea politică bună, adevărată. La vremea respectivă
s-a spus că avem nevoie de tineri, de oameni noi, de aleşi care să nu fie atinşi de perioada comunistă şi s-a produs schimbarea. Probabil, noi cei din presă putem spune cel mai bine diferenţele între cei de atunci şi cei de acum.
Nu vreau să se creadă că vechile CL erau alcătuite din consilieri perfecţi. Nu! Dar numărul celor perfecţi era la paritate cu numărul imperfecţilor, iar ultimii aveau decenţa de a sta în banca lor şi a lua aminte la perfecţi. Acum, fiecare după cum îl taie capul, de parcă administraţia este o chestie pe care fiecare o poate „silui” după bunul plac. Am discutat subiectul cu mai mulţi din cei ce cunosc sistemul şi am aflat că Marinel Rob este un tip interesant, tenace, ce umbla, cu ceva ani în urmă, pe la multe uşi pentru a ajunge şi el ceva. Dorinţa de a fi un şef îi animă pe unii să facă tot ce trebuie pentru a prinde „scaunul”.
Într-o perioa­dă recent trecută l-am fi nu­mit carierist, acum este un om ce nu poate face deoarece îl ţine nu ştiu cine. Sau despre viceprimarul femeie am auzit chestiuni ce te pun pe gânduri. Nu vreau să intru în amănunte dar sunt mulţi care îmi vor da dreptate. Oare chiar nu am fi avut pe cine pune la cârmă, decât un ca­rie­rist şi o albinuţă?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.