• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Octombrie , 2015

Colţu’ meu / Un mesaj pentru muritorii de rând

Într-un oraş oarecare, pus pe nedrept la index de cei care fac clasamente ale oraşelor din ţara fără nume, toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Adică este greu să ascunzi ceva sau să te ascunzi de cineva. În acest târg a venit, într-o seară, o duduie cu un păr bogat, lung, prins în cleme de un galben strălucitor, de parcă erau din aur. Şi erau din aur! Femeia, între două vârste, fusese pe un post bun, la un depozit central, acolo unde se întorc bănuţii de aur cu lopata, iar cei care conduc au salarii cum nu vor vedea muritorii de rând niciodată. În fond de asta sunt muritori de rând!

Ei, a venit cucoana cu mulţi bani la teşcherea pentru că a plecat şi a lăsat locul altora, mai flămânzi şi a cerut un loc în care să îşi pună priceperea la bătaie. Evident că un alt depozit i s-a oferit. Chiar dacă era un oraş mititel, avea multe depozite de dat la cei care se pricep.

Şi cum a venit, s-a pus pe făcut bani mititei din aur.

Şi plata era pe măsură, deşi cucoana avea suficienţi bănuţi pentru mai multe generaţii. Dar când ajungi la un astfel de nivel, nu te mai poţi opri. Tot vrei să vină bănuţii din aur, aşa, fără număr, cum ar cânta nişte artişti români.

Dar acest depozit era unul special. Aici nu ar fi trebuit să faci profit, deoarece marfa depozitului, fiind mai lichidă, avea un regim special. Era pentru oameni.

După ceva vreme, femeia a scos o oglindă, a privit lung în ea şi a întrebat-o: Oglindă, oglinjoară, cine este cea mai bună de la depozitele din ţară? Oglinda scoase un sunet tăcut, a pornit motoraşele de calculat şi a spus direct: la un beneficiu de un milion de bănuţi de aur, numai tu poţi fi!

Femeia puse oglinda în sertarul cu obiecte necesare unei domnii îndelungate pe posturi de conducere, mai ales depozite, şi s-a aşezat mulţumită la calculator. Am mai asigurat câteva generaţii de moştenitori cu bănuţi de aur şi de jucători în toate locurile. În rest, muritorii de rând să îşi vadă de viaţa lor insignifiantă!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.