• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Octombrie , 2018

Coltu’ meu / Un geniu pustiu al afacerilor cu cupru

Nu pot trece peste momentul în care, în şedinţa de Consiliu Local, a avut loc discuţia despre terenurile de la Cuprom. După cum am relatat în material, o firmă din Braşov a cumpărat terenurile, cu tot ce e pe ele, de la Cuprom. Mă rog, partea care o avea banca Piraeus. Reprezentatul firmei a vorbit, la un moment dat, de Horia Simu, fostul proprietar. După cum se ştie, el a cumpărat combinatul Phoenix de la indienii ce au vrut să facă ce n-au făcut. Simu a vrut şi el să devină cel mai mare producător de cupru şi a distrus combinatul. În fine, ar fi multe de spus, dar nu acesta e subiectul. Reprezentantul din Braşov a avut o părere extraordinară faţă de Horia Simu. De altfel, Simu are mai multe dosare în care este acuzat de afaceri necurate. Afaceri în care apar şi fonduri de la Cuprom.
Acest om a fost considerat un fel de geniu al afacerilor. Ce să mai spu­nem?!

„Domnul Horia Simu, care a fost proprietar înaintea noastră, înaintea băncii, a făcut un artificiu destul de deştept şi pentru asta îl admir! A spart tot ce înseamnă proprietatea respec­tivă, odată o să vă aduc o hartă şi o să vă pun la dispoziţie harta proprietăţii să vedeţi cum arată un combinat spart de un om inteligent! Un om care a ştiut ce să facă ca să nu poată să intre în proprietate niciun doritor de bună credinţă. Nu vă puteţi imagina cum a putut să spargă şi cât de bine l-a gândit. Au fost nişte chichiţe şi o să vă dau harta… Eu m-am mirat când am văzut aşa ceva. E o minte sclipitoare şi îl admir din punctul acesta de ve­dere. A lăsat nişte insule de pro­prietăţi…”, a spus repre­zen­tantul fir­mei din Braşov.

Al dracu’ geniu! Sunt curios ce ar avea de spus foştii angajaţi ai Cuprom care au umblat ani mulţi să îşi recupereze salariile restante, bani munciţi şi neplătiţi de geniul Simu, în timp ce cu fonduri din Baia Mare a realizat alte afaceri. Nici acum situaţia muncitorilor nu este rezolvată!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.