• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Septembrie , 2014

Colțu’ meu / „Un DGASPC, doi DGASPC…!”

Zona politică românească devine tot mai încinsă, semn că prezidenţialele vor fi alegeri cum, probabil, nu am mai avut în ultimii 24 de ani. Miza este uriaşă pentru politicieni, mă rog, o parte a lor, a vârfurilor, iar pentru cetăţeni, alte alegeri cu alte propuneri, sloganuri şi tot arsenalul unei campanii electorale pe viaţă şi pe moarte.

În această vară agitată au trecut pe planul doi subiectele pe care le-am abordat în ultima vreme. Evident că mă gândesc la DGASPC.

Locul în care nu se mai întâmplă nimic. În urmă cu ceva vreme am depus o cerere la secretariatul instituţiei prin care solicitam date şi cifre. Au trecut cele 30 de zile şi nu a venit nimic scris şi semnat de conducătorii Direcţiei, chiar dacă sunt interimari. Pasul următor ar fi fost acţionarea în instanţă, fiind vorba de informaţii cu caracter public. Nu l-am făcut încă, deoarece am crezul că trebuie un oarecare timp pentru acomodare. Cele trei doamne nu au mai condus o astfel de instituţie şi au nevoie de o perioadă pentru a înţelege ce se întâmplă pe acolo. Asta ar fi o explicaţie clasică, uşor perimată, dar care ţine.

Nu la mine, dar la modul general, da. Evident, eu ştiu mai multe şi pot spune mai multe.

Mi-am amintit de DGASPC, văzând lupta politică ce se dă, şi în Maramureş, pentru influenţă în toate zonele de activitate. Desigur, bugetarii sunt în primul rând al celor care atrag atenţia, ei fiind plătiţi de la buget, adică de putere. Cum niciun conducător de instituţie nu este apolitic, chiar dacă declară altceva, şi cei de la DGASPC trebuie să facă jocurile cuiva, altfel cineva îşi ia jucăriile şi pleacă. De la aceste constatări mi-am adus aminte şi de cererea făcută. Cred că perioada de graţie este pe sfârşite. Vin şi copiii din vacanţe, de prin tabere şi, fiind în efectiv complet, se poate trece la lucruri mai serioase. La primul punct, situaţia celor două fetiţe abuzate în Italia! Apoi, raportul Curţii de Conturi, licitaţiile lui Boitor, cele anulate şi înlocuite (firmele executante a serviciilor). Și câte şi mai câte!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.