• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Decembrie , 2023

Colțu’ meu / Un consiliu și doi bani

Am asistat la ședința Consiliului Local din Baia Mare în care s-a votat înlocuirea lui Doru Dăncuș cu viceprimarul udemerist Pap. Nu am mai fost la ședințele de CL de foarte mult timp. Nu avea rost, deoarece ședințele erau anoste, cu un deznodământ previzibil, fără intervenții politice care ar fi fost sarea și piperul unor astfel de dezbateri.

 

Mi-am amintit de ședințele de CL din anii trecuți, cu mulți consilieri veniți din mediul privat sau din politică, oameni care dezbăteau proiectele de hotărâre la modul real. Țin minte că erau ședințe ale comisiilor chiar pasionante. Durau câte trei-patru ore. Se bea multă cafea, se fuma mult și se discuta mult. Acolo, la acele ședințe, aflai tot felul de știri, din afara CL, din politică sau din afacerile maramureșene. Iar consilierii nu erau inabordabili, nu erau înfumurați, erau parteneri de discuții cu presa așa cum nu sunt acum.

 

În Consiliul Local actual sunt o grămadă de consilieri care nu văd realitatea din cauza părului din ochi. Sunt înfumurați, chiar aroganți. Te întâlnești cu unii prin târg, la cumpărături sau aiurea. Nu ar saluta nici să îi împuști. În fine, asta nu are importanță, important e faptul că nu prea ai ce discuta cu ei. Sunt în afara problemelor reale ale orașului. Nu au habar de economia de aici, de problematica din minerit, de exemplu, și multe altele. În aceste condiții e limpede că aportul lor la dezvoltarea orașului e limitat. Singura chestie în care excelează e bârfa și acuzele aruncate de la unul la altul.

 

Am văzut la ședința de acum cum se priveau, cât de fioros zâmbeau, de parcă își frecau mâinile de bucurie că pot spune una sau alta, de unul sau de altul. Și nu erau toți în sala de ședințe. Am fi fost copleșiți dacă veneau 23 de consilieri.

 

E incredibil că nimeni nu poate spune ce datorii are municipalitatea. O chestie simplă! Vai ș-amar!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.