• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Octombrie , 2014

Colţu’ meu / Un capitalism ca un comunism!

Această campanie electorală m-a îngrozit de nivelul la care s-a ajuns. Nu trece o zi fără dezvăluiri senzaţionale, de-o parte sau de alta. Am ajuns să stăm la televizor cu „sfeclele” nemişcate pentru a auzi, a vedea ce s-a mai întâmplat pe Dâmboviţa.

Practic, jocul este jucat la Bucureşti, noi pe aici contăm cât să ne uităm la jocurile lor. Liderii judeţeni nu prea au de muncă, având în vedere lipsa unor dezbateri, chiar dacă vorbim de alegeri prezidenţiale. La cele mai de demult, politicienii locului se încleştau în dispute politice, de idei, de programe.

Acum, educaţia ne-o facem la televizor. Adevărul este că în astea două săptămâni am şi avut ce vedea.

Plictisit, am încercat să schimb subiectul, dar parcă nu îţi vine să scrii despre cine ştie ce, în timp ce liderii se acuză de toate relele lumii.

Apoi, m-am liniştit! Mi-am adus aminte că şi în vremurile altor preşedinţi şi alţi prim-miniştrii au fost dispute urâte. Poate atunci nu li s-au dat dimensiunea epică de acum. Televiziunile naţionale îşi fac treaba şi ne induc ideea că ştirea lor este cea mai importantă, mai exclusivă, mai deosebită. Sigur, liderii judeţeni ai partidelor nu comentează decât versiunile oficiale. Dar cei care nu sunt lideri, au versiuni ale versiunilor. Aşa ajungi să auzi aceeaşi poveste cu N feţe. Ca mai demult. Şi atunci se vorbea despre probleme de sănătate, despre apartenenţa la servicii, sau despre afaceri, cumetrii, amante, rude, contracte.

Diferenţa faţă de acum este că atunci se venea în teritoriu pentru a se explica ce şi cum. Chiar dacă nu venea numărul unu, veneau locotenenţii. Şi explicau oficial, neoficial, după care se întâlneau cei aleşi, se trăgea câte un chef de pomină, cu toate cele, de la băutură, la femei. Maramureşul a fost întotdeauna ospitalier!

Dimineaţa, liderii plecau, cei locali erau mulţumiţi şi toate intrau în rutină.

Şi dacă mă gândesc mai bine, şi pe vremea lui Ceauşescu era la fel.

Nimic nou sub soare! Atunci în numele comunismului, acum în numele capitalismului!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.