• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 19 Mai , 2020

Colţu meu. Uite masca, nu e masca… mai ieftină

Starea de alertă este un fel de stare de urgenţă cu anumite libertăţi. Vom putea circula prin oraş fără declaraţia aia care te exaspera. Pe de altă parte, va fi obligatorie masca în spaţiile închise. O măsură bună care poate limita răspândirea inamicului numă­rul unu al momentului. O măsură bună, dar greu de realizat. În perioada asta am văzut, aici jos la bloc sau pe la magazinele alimentare pe unde am mai fost, cum se poartă masca asta ce va fi obligatorie.
Majoritatea nu o poartă corect, nu doar că nu acoperă gura şi nasul, ci sunt folosite până la uzarea uzării. Adică, mulţi români nu au sau nu vor să dea atâţia bani pe aceste măşti. Pentru că măştile sunt la fel de scumpe ca la începuturile purtării acestui accesoriu. Cu toate asigură­rile că preţurile vor scădea, că aprovizionarea va duce la un preţ mai mic, nu s-a întâmplat nimic. Cererea şi oferta nu a funcţionat aşa cum spune manualul de economie. Peste tot sunt măşti de vânzare, de la farmacii la magazine de tot felul. Dar au acelaşi preţ mare. Să dai aproape două sute de lei pe o cutie de măşti, 50 de bucăţi, este foarte scump. Asta în condiţiile în care, dacă ar fi să ne luăm după recoman­dările specialiş­tilor, a medicilor, la fiecare patru ore ar trebui să schimbi masca.
Aşa că majoritatea românilor şi-au cumpărat nişte măşti şi le refolosesc la greu. Am văzut la vecini de-ai mei cum stau cu măştile pe faţă, sub bărbie, atârnând de o ureche, fiecare în funcţie de chef sau de ce face, multe sunt murdare, vizibil, ceea ce înseamnă că nu au fost schimbate la patru ore, sau des, să spunem.
Singurul motiv pentru care se pro­cedează aşa e preţul foarte ridicat.
Apoi, unde sunt măştile pe care le-au tot promis, alea fabricate pe plan local?
Aici la noi ar fi cele făcute la Taparo. În logica lucrurilor, Baia Mare ar trebui să aibă măşti făcute la Târgu Lăpuş. Măşti despre care ministrul Economie tot spunea că vor fi la 2 lei şi ceva. Tot un preţ mare, dar mai suportabil. Am tot căutat măştile astea prin oraş… Nici poveste. Cele chinezeşti sunt omniprezente!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.