• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Octombrie , 2023

Colțu’ meu / Tristețe

O experiență care mi-a dat fiori, tristă. Din motive de sănătate, a trebuit să îmi fac niște analize. Cele de rutină, dar necesare pentru un control la specialist, dar și fiind un bun indicator al stării de sănătate. Cam fără chef, am purces la obținerea trimiterilor necesare, fiind plătitor de taxe şi impozite. Adică, să îmi fac respectivele analize prin CAS. Eh, de aici încolo începe cea mai nasoală ex­pe­riență, fiind vorba de sănătate.
M-am chinuit până am obținut trimiterea bună. E şi aici o poveste, dar alta.

Cu trimiterea în buzunar, am căutat un laborator la care să îmi fac analizele. La primul, cel mai cunoscut de mine, am stat la o coadă kilometrică, liniștit că voi ajunge, într-un final. Fiind început de lună, mi-am spus că trebuie să aibă fonduri. Bani erau, dar nu au fost numere. Era programată toată luna. În n..., dacă doream. Am optat pentru alt laborator. Coincidenţă! Doar în n... puteam merge prin CAS. Pe banii din buzunar, mai la liber. Am mers la alt laborator. La fel. Deja eram un pachet de nervi. Şi am luat cam tot ce se putea lua în oraș, ca posibilitate de a-mi face analizele dorite. Nu am găsit liber niciunde. Pe de altă parte, am rămas mirat de câte laboratoare de analiză avem în oraș. Nu le-am pus pe cele de la spitalele municipiului.
Ce să mai spun, este greu de crezut că se fac programări cu o lună înainte peste tot. Cu siguranță că la unii medici, la unele specializări, sunt mai multe solicitări şi pot fi liste de așteptare. Dar chiar peste tot?!
Ce fac cei care se simt rău şi nu au venituri să îşi plătească investigațiile cu banii jos? Dacă aștepți o lună, s-ar putea să ai probleme suplimentare! De ce mai plătim la CAS dacă nu ne putem folosi, la nevoie, de cardul ăla nenorocit?

Mi-am amintit de ce mi-a spus un prieten: „Sănătatea este scumpă. Vei vedea că în curând şi la noi se va plăti totul. Nu ai bani, o să mori cu zile”. Pe această temă ne-am contrazis de multe ori. Dar pe zi ce trece îi dau dreptate prietenului. El fiind din sistem şi cu multă experiență. În concluzie, nu am reușit să îmi fac niște amărâte de analize. Situația de aici este asemănătoare, păstrând propor­țiile, cu cea din piețe  Toţi cei 30 de producători de roșii le vând la același preț.   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.