• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Decembrie , 2016

Colţu’ meu / Tricolorul, icoana românilor de pretutindeni

A fost 1 Decembrie, Ziua Naţională a românilor, o sărbătoare importantă şi aşteptată. Ca un bun român am scos drapelul tricolor şi l-am pus pe balcon, deşi băţul (lancea, hampă) era cam scurt şi m-am chinuit un pic cu arborarea în mod corect a drapelului naţional.

 

Chiar dacă pare o chestie minoră, există o adevărată procedură după care arborăm Tricolorul. Sunt reguli stricte, reglementate prin lege, ce trebuie respectate mai ales de instituţiile publice, de administraţii şi chiar şi de persoanele fizice. Din păcate, unii nu au habar de modul în care punem Tricolorul, ceea ce este o mare porcărie, cred eu! Este o problemă, până la urmă, de educaţie, iar cei care arborează în mod greşit drapelul sunt vinovaţi de aceste lipsuri. Am văzut drapel chinuit, pus în diverse poziţii, probabil aşa a fost în fiecare an, dar nu prea am băgat de seamă. Acum, de când contextul internaţional s-a stricat, parcă am devenit mai atent la tot ce ţine de Naţional, de Patriotism, de România. Nu fac paradă gratuită, sunt un naţionalist moderat şi cred că toate însemnele naţionale trebuie respectate de toată lumea. Tricolorul este o adevărată icoană a românilor şi trebuie pus corect.

Pe de altă parte, am constatat, cu tristeţe, că foarte puţini dintre băimăreni se mândresc cu aceste însemne. La mine în cartier am văzut la trei apartamente un Tricolor pus la geam sau balcon. Cât despre corectitudine, nu mai vorbesc.

Ţin minte că în urmă cu ceva ani nu găseam un drapel, de cumpărat. Era scuza perfectă de a nu avea un Tricolor acasă.

Acum se găsesc la marile magazine, chiar şi la alea mai mici, tot felul de însemne.

 

Nu cred că băimărenii au devenit indiferenţi la această problemă, nu cred că mulţi ar dori să fie cetăţeni europeni şi atât, sau că ar părăsi Ţara asta fără să se uite înapoi. Să mergi să lucrezi pentru o viaţă mai bună e una; să părăseşti Ţara, să uiţi unde te-ai născut, este altceva.

De aceea cred că ar trebui să avem câte un Tricolor acasă, iar când este o sărbătoare să fim mândri de Ţară, de drapel, de Icoana neamului! Destul de ponegriţi sunt românii peste tot, măcar acasă să fim noi!   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.