• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 24 Septembrie , 2020

Colţu meu. Trebuie să votăm

Mai sunt câteva zile şi vom şti cine va conduce judeţul, Baia Mare în următorii patru ani. Nu cred că vor fi scoruri incredibile, iar prezenţa la vot va fi destul de modestă. Cred! Am vorbit cu mai mulţi prie­teni şi îmi spuneau că nu vor merge să voteze din motive de pandemie. Cu toate măsurile luate şi anunţate, multora le a frică, secţiile de votare putând fi vectori ai virusului ucigaş. Am încercat să le spun prietenilor că nu trebuie să renunţe deoarece se protejează, în primul rând, ei. Dar argumentele mele, destul de neconvingătoare nu au fost suficiente să le schimbe părerea, sau măcar să îi pună pe gânduri.
Până la urmă oamenii au dreptate. De ce să rişti dacă nu crezi că totul e ok. Poate cei care se duc la prima oră la vot sunt mai liniştiţi. După câteva ore în care vin şi pleacă unii şi alţii, e destul de greu să te gândeşti că lucrurile sunt în regulă. Pe de-o parte. Altfel, trebuie să mergem la vot. Trebuie să ne exercităm dreptul constituţional de a alege pe cine credem că trebuie să conducă judeţul, oraşul. În general, cei care votează sunt şi cei mai nemulţumiţi. Sunt cei care, după o vreme încep să spună că cei de la butoane sunt aşa şi aşa, că nu se face, drege… Că ălalalt ar fi făcut şi ar fi adus… luna de pe cer… Dar nu au fost la vot.
Cred că se poate merge în secţiile de votare fără frică. Dacă avem măşti şi mănuşi, dacă avem unealta de scris personală, dacă ştampilăm foile fără să ne scărpinăm în cap, iar la ieşire nu stăm la poveşti cu vecinul ce vine, atunci nu vor fi probleme. După terminarea votului ne scoatem mă­nu­şile, masca, ne dăm cu soluţia dezinfectantă din buzunar după care mergem liniştiţi şi împăcaţi spre casă sau unde vrem să mergem. Pare uşor complicat, dar nu este. După atâtea luni de măsuri sanitare nu mai este greu sau complicat să ne protejăm cu măsuri simple. Probabil, încă mult timp va trebui să folosim măşti, mănuşi, dezinfectanţi şi tot ce trebuie pentru a limita sau chiar a bloca circulaţia virusului ăsta nenorocit.
Doamne ajută!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.