• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Iunie , 2021

Colțu' meu. Toți au drumuri, doar noi izolați

Am profitat de relaxare și am fost până în Ungaria pentru a cumpăra niște medicamente ce nu se găsesc în țară. Cei cu astm bronhic știu despre ce vorbesc. De mai mulți ani, cumpărăm sprayuri din Ungaria. Cum de un an și jumătate nu s-a mai putut merge acolo, eram îngrijorat de tratament. Dar a venit relaxarea și am purces la drum. După ieșirea din Baia Mare, spre Satu Mare, am fost aduși cu picioa­rele pe pământ.
Drumul, singurul drum spre orașul din vecini, era superaglomerat. Mai că  se mergea bară la bară. Cald, aglomerat, ingrediente perfecte pentru o mică excursie după un an și jumătate de stat în Baia Mare.
Evident, mi-am amintit de povestea drumului expres care se tot construiește de vreo 20 de ani. Țin minte că, pe vremea lui Radu Bercenu, un ministru de tristă amintire, s-au spus lucruri incredibile despre dorința băi­mă­renilor de a avea un drum rapid, cum îi zicea atunci. Ber­ceanu ăsta a întrebat într-o conferință de presă de ce avem nevoie de un astfel de drum rapid. Și mai ales de ce vrem ca acest drum rapid să aibă două benzi pe sens. Tot ministrul de doi bani a tras și concluzia. Se va face un drum rapid cu o ban­dă pe sens. Noroc că nu s-a fă­cut! Trist că nu s-a construit drumul rapid promis de toate administrațiile care au trecut pe la  putere.
Acum se vede cât de prost se circulă până în Satu Mare. În Ungaria lucrurile stau altfel. Ei au adus autostrada M3 până dincolo de Mátészalka  (sper să fie scris corect) spre Satu Mare. Ar fi trebuit să vină până la granița cu noi, dar cum românii nu s-au sinchisit cu celebrul drum ra­pid...Am trecut prin Vaja, o localitate mică, cam amărâtă, așa am văzut-o din mașină, dar care e legată la drumurile importante țesute de unguri în această parte a Ungariei, circa 50 de kilometri de la granița cu noi. Practic, după ce ai trecut de vamă, în scurt timp, poți intra pe auto­stra­dă sau pe un drum rapid, drumuri care te duc spre centrul Ungariei sau te leagă de autostrăzile ce ajung în vestul Europei. Nici măcar ungurii dintr-un orășel amărât nu sunt izolați rutier. La noi...potopul.    
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.