• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 11 Iunie , 2019

Colţu meu. Tehnica şi vremurile noastre

După alegerile europarlamentare s-a lăsat liniştea în Baia Mare. Cu puţine excepţii, nu s-a mai întâmplat mai nimic. Nu au fost ca altădată fel şi fel de analize, discuţii, chiar dispute politice, semn că liderii partidelor au înţeles ce s-a întâmplat la alegeri. Acu nu a mai fost aşa. Scurte comunicate sau întâlniri cu presa şi atât. Poate este de vină şi vremea ca­pricioasă, dimineaţa este soare, la prânz plouă, iar seara este furtună. Parcă nici politicienii nu mai sunt ca altădată. Se pune mare preţ pe comunicate, pe reţele de socializare, ceea ce duce la o îndepărtare a partidelor de alegători, dintr-un anumit punct de vedere. Sunt convins că unii nu vor fi de acord cu o astfel de teorie. Ei spun că reţele de comunicare între cei care au conturi pe ele este foarte bună. Poate. Dar ce ne facem cu cei care nu au pagină de facebook sau altă reţea? Cum vor afla ăştia ce se mai întâmplă? Obişnuiţi cu informa­ţia de presă, în care se spune ce se întâmplă, persoanele inactive pe reţele nu vor mai fi informate.

Chestia asta e ca şi cu salariul sau pensia pe card. Până la o anumită vârstă merge să ai un astfel de card, chiar şi între persoanele vârstnice, pensionari sunt posesori de card şi consumator de ATM-uri, dar nu cred că viitorul apropiat este al acestor instrumente. Aşa spun unii că în câţiva ani se vor folosi doar carduri, aşa cum unii spun că viitorul este al reţelelor de socializare.
Nu o văd pe vecina mea, o pen­sionară altfel vioaie, inteligentă, să meargă cu acel card peste tot, aşa cum nu o văd discutând cu alţi pensionari pe reţele etc. Fiecare gene­raţie are un mod de viaţă, dar nu înseamnă că toţi vor trebui să devină aşa cum se dă tonul.
Poate de aceea, partidele ar trebui să fie mai comunicative, mai apropiate de cetăţeni, prin toate mijloacele posibile. Folosind tehnologia de acum, dar şi cea mai de demult.
Nu este o pledoarie pentru a nu avea pagină de facebook sau a nu avea card!
Nu! Poate ar trebui să nu-i discri­minăm pe cei care nu sunt în pas cu vremurile. Şi pensionari vor fi tot timpul!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.