• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 August , 2020

Colţu meu. Surprize la alegerile locale

Dincolo de pandemia asta ne­norocită, cel mai important eve­niment din sfera socio-politică vor fi alegerile locale. Luna viitoare suntem chemați la urne pentru a ne alege primarii, consilierii locali și județeni, preșe­dintele consiliului jude­țean. Aici, în Maramureș, alegerile din Baia Mare și de la CJ sunt cap de afiș, ca interes. Până acum și-au anunțat candidatura principalii combatanți. Și ne gândeam că va fi o competiție în care există fa­vo­riți și candi­dați la „grămadă”. Dar au apărut și candidați ce pot schimba „cursul istoriei” în multe din unitățile administrativ-teritoriale. Cu cât vor fi mai mulți la vot, cu atât sunt șanse de câști­gători neașteptați. Foarte impor­tanți vor fi consilierii locali. Tot sperăm să apară consilieri tineri care să aducă un suflu nou, dar din ultimele mandate, tinerii care au intrat în consilii locale nu au confirmat. S-au dovedit a fi simple prezențe, fără opinii, fără cunoștințe, fără interes.
Poate de aceea m-am bucurat când am auzit că Dumitru Matei intenționează să candideze ca independent pentru Consiliul Lo­cal Baia Mare. Mitică a fost unul dintre cei mai interesanți consilieri pe care i-am avut aici. A fost și viceprimar, provine din mediul privat și a încercat să susțină dezvoltarea orașului prin investiții în zona productivă.

Obișnuit cu cifrele, cu calculele inginerești, în cadrul CL avea întotdeauna răspuns la proiectele prezentate în plen. Știa, calcula rapid, le explica colegilor. Evident, dacă îți place ce faci, dacă ești interesat de oraș, de viitorul lui, vei fi cu consilier local bun, apreciat. De aceea, m-aș bucura ca Mitică să strângă numărul de semnături necesar pentru înscrierea în cursa electorală. Este greu să intri ca independent, dar nu se știe niciodată. Să nu uităm că Mitică a condus mulți ani organizațiile trandafirii de aici și cu siguranță mai are foști colegi care ar vota cu el.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.