• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 27 Iulie , 2016

Colţu’ meu / „Striviţi” de personalitatea uriaşă a micului consilier judeţean

A avut loc un eveniment mult aşteptat. Primarul Cătălin Cherecheş a depus jurământul în sala Europa din cadrul Primăriei Baia Mare.

Evident, au trebuit asigurate nişte condiţii cerute de Administraţia Penitenciarelor. Pe scurt, au avut acces în sală consilierii locali, cei din aparatul tehnic şi presa, cea fără de care nu se poate.

În acest scop, în locul unde de obicei sunt scaune pentru public, a fost aranjat un podium pentru presă, pentru cei cu aparatele de filmat.

Au fost mulţi ziarişti, de la toate instituţiile media din judeţ, dar mai ales din ţară, din Bucureşti şi de aiurea. Cine mai ştie pe unde a apărut material cu acest eveniment.

Atâtea echipamente de filmat nu au fost nici la cele mai mediatizate manifestări sau evenimente. Vizitele preşedinţilor României, de exemplu.

 

La intrarea în Primărie a fost un grup de băimăreni, vreo sută, majoritatea pensionari, ce strigau chestii despre libertate şi „Cherecheş nu uita, Baia Mare e a ta!”. Desigur, unii nu au fost de acord cu aceste strigături. Pe de altă parte, în momentul în care a apărut acolo ziaristul Romeo Dobocan, grupul a început să îl insulte în fel şi chip. O situaţie cu care nu suntem de acord!

 

Presa trebuie să fie liberă, să îşi facă meseria. Nu suntem de acord cu faptul că erau porniţi să îl lovească, şi o şi făceau, de nu era „extras” de poliţişti de acolo. Suntem convinşi că primarul se poate apăra singur şi fără violenţe gratuite ale unora ce incitau la ură, cu priviri pe care le-am mai văzut doar la minerii din anii ’90, în expediţiile morţii.

În sală, unii au fost mai presus ca alţii şi au luat loc în sectorul destinat ziariştilor. Ludi, o doamnă pe care nu ştim cum o cheamă, iar la un moment dat a apărut şi Emil Ambruş. Celebrul!

 

Acesta a vrut să intre alături de conducerea judeţului ce avea loc la masa CL. Nu a fost lăsat, aşa că s-a plantat în faţă, în zona ziariştilor. Ba s-a şi burzuluit la noi, când i-am atras atenţia că erau locurile noastre. Şi aşa stăteam ca sardelele. Deh! Consilier judeţean (hi, hi, hi). 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.