• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 August , 2019

Colţu meu. Străzi asfaltate, dar nemarcate

Multe dintre străzile oraşului au fost asfaltate, ceea ce este un lucru foarte bun. Nu sunt ca cei ce critică doar de dragul de a critica. Este foarte bine că avem străzi asfaltate. Diferenţa faţă de alte oraşe este mare,  vizibilă atunci când mergi pe la vecini cu diverse ocazii. Recent, am fost în Satu Mare şi am sesizat imediat că la noi se circulă mult mai bine datorită asfaltului nou turnat sau recent turnat. Nu pot să nu îmi amintesc de perioada în care Baia Mare avea străzi „îm­puşcate” la tot pasul. Pe Bucureşti, de exemplu trebuia să faci slalom pentru a evita craterele existente. Era sfârşitul anilor 90 când s-a luat decizia de a se asfalta marile bulevarde. Oraşul nordului era celebrul pentru gropile avute şi era dat ca exemplu negativ pentru turism. Lucrările la bulevardul Bucureşti au durat vreo doi ani, cred. A fost împărţit în două şi s-a lucrat până a fost terminat cu totul. Era ceva incredibil. După anii de frustrări, în care trebuia să să fereşti maşinile ce lucrau la fundaţie, la asfalt şi tot ceea ce este nevoie pentru un drum bun, fără probleme. Tot bulevardul era negru ca smoala, îţi era parcă frică să îl parcurgi cu maşina…Au trecut anii şi Baia Mare a fost asfaltată cam peste tot. Desigur, este nevoie de asistenţă, de între­ţinere, de tot ceea ce ţine de mo­der­nitate, de mai bine pentru băi­­măreni. Şi revin, e foarte bine că s-au tras covoare asfaltice pe multe dintre străzile oraşului.
Cu toate aceste ceva tot nu merge bine. Deşi unele străzi, chiar bulevarde au fost asfaltate pe la începutul verii, poate şi mai repede, nu s-a tras marcajul. Nu ştiu de ce! Eşti tentat să spui că se poate merge şi aşa.
Pentru băimăreni este mai simplu, cunosc oraşul, cunosc arhitectura străzilor şi circulă destul de corect. Sunt acele căi de rulare cu mai multe benzi care necesită o atenţie sporită. Dar cei care nu sunt băimăreni merg cum cred ei de cuviinţă. Aşa că, în momente de vârf, este haos pe străzile late, mari. Nu şti cam care ar fi banda pe care trebuie să rulezi. Partea proastă e că şi cei ce cunosc drumul, influenţaţi de ceilalţi, circulă aiurea… Până se va întâmpla ceva! 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.