• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Decembrie , 2021

Colțu' meu. Strângere de fonduri pentru vârstnicii singuri

Populația României numără astăzi peste 3,8 milioane de vârstnici, iar mulți dintre ei sunt afectați de singurătate și lipsa resurselor pentru un trai decent. Accesul limitat la informația digitală, imobilitatea fizică, bolile cronice sau lipsurile materiale aduc adeseori persoanele vârstnice în stare de izolare socială și în imposibilitatea de a-și rezolva nevoile de bază. Pe fondul crizei pandemice, Fundația Regală Margareta a României a înregistrat numeroase solicitări de sprijin și își propune să extindă serviciile sociale și aria proiectelor dedicate seniorilor, pentru a ajuta până la 20.000 vârstnici în dificultate. Companiile și persoanele fizice pot contribui la susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor.
1 milion de vârstnici trăiesc singuri, iar 900.000 de pensionari în vârstă au pensia sub 1.000 de lei - aceasta este realitatea statistică a anului 2021, un an marcat de provocări care au afectat profund viața persoanelor vârstnice. Pentru că numărul celor care sunt în dificultate și caută ajutor este în continuă creştere, Fundația Regală Margareta a României își propune să ajute până la 20.000 de seniori, prin proiecte sociale proprii și prin partenerii sociali. Pentru a sprijini nevoile urgente ale persoanelor vârstnice, Fundația susține o rețea de servicii sociale activă în diverse comunități, mobilizează zeci de voluntari și vizează extinderea proiectelor sociale în noi zone geografice și lansarea unor noi servicii în 2022. Persoanele vârstnice pot beneficia astfel de ajutor material - tichete sociale, materiale igienico-sanitare sau para­me­­dicale, bunuri de necesitate, sprijin practic – îngrijire sau menaj la domiciliu, livrarea cumpărăturilor sau a medicamentelor acasă, consiliere socială și în­drumare către servicii de suport accesibile în comunitate, dar și de susținere emoțională, prin servicii de alinare a singurătății sau consiliere psihologică gratuită.
Pentru o astfel de susținere sunt necesare resurse suplimentare, iar Fun­dația apelează la implicarea com­pa­niilor și a persoanelor fizice. Companiile pot direcționa 20% din impozitul datorat statului pentru o cauză socială, iar persoanele fizice pot înscrie o donație lunară pe www.frmr.ro. Fundația Regală Margareta a României va utiliza fondurile obținute astfel pentru a ajuta persoanele vârstnice care se confruntă cu situații dificile de viață.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.