• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Aprilie , 2022

Colțu' meu. Spatele premierului

Congresul liberalilor a fost o manifestare formală, deoarece era clar pentru toată lumea că Nicolae Ciucă va fi ales noul președinte al partidului. Și bine a făcut. Decât Cîțu, Orban sau alt lider liberal, mai bine un militar de carieră ce poate fi mai corect, mai ferm, mai dezinteresat de „miuțele” de partid. Îmi amintesc de vremea când Orban a venit în Baia Mare. Majoritatea liberalilor prezenți la întâlnire au avut o atitudine de lingușeală. Iar lui Orban i-a plăcut. Era servit, i se trăgea scaunul, primea porțiile cele mai mari, ce mai, șef să tot fii! La fotografiile presei se înghesuiau toți în spatele lui Orban. Dar liderul liberal a mai fost în Baia Mare și când a fost ministru al Transporturilor. Și atunci, la fel, a fost încunjurat cu multă  dragoste. Iar tâmpeniile ce le-a spus pe aici, legat de transporturi, au fost înghițite de liderii maramu­reșeni pe nemestecate. Nu țin minte dacă a fost Cîțu în Baia Mare atunci când a condus guvernul, dar și el a făcut fotografii prezentate prin ziare și site-uri.
Chestia cu statul în spatele liderului la fotografii este o obiș­nuință a celor care ajung la pu­tere. Orban a fost detronat de Cîțu.
Înaintea lor, am văzut aceeași chestiune la Dragnea cu Ponta. Aici, în Maramureș, Ponta a venit ca premier, iar Dragnea a fost prezent la fotografii, în spate. Trebuia să se vadă și el. Ponta a plecat, iar Dragnea a venit.  
Acum, în vremea în care Cîțu a fost la conducerea guvernului, pe Ciucă nu l-am văzut stând să prindă și el un cadru. Totuși, e militar și nu cred că ar fi făcut așa ceva intenționat. Poate ar trebui să ne uităm cu mai mare atenție cine se plasează acum în spatele lui Ciucă. Poate fi viitorul prim-ministru. Că așa sunt politicienii.  
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.