• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Decembrie , 2017

Coltu’ meu / Scrisoare către Moş Crăciun

Moşule, ai cam îmbătrânit şi nu mai ai ţinere de minte, treaba asta deve­nind destul de enervantă în ultima vreme. Nici un cadou de ani de zile, cu toate că m-am făcut din ce în ce mai cuminte? Fumez deja sub două pachete de ţâgări pe zi, beau cu măsură, înjur cu o moderaţie care nu mă caracterizează şi chiar m-am gândit să ajut o babă să treacă strada, treabă care puteam s-o fac în urmă cu vreo treizeci de ani. Apoi am realizat că, de fapt, pe mine ar trebui să mă treacă strada vreo jună autohtonă, de origine sănătoasă, că-s şi bolnăvior la inimă, cu tensiune 220 cu 120, şi-am lăsat babele să se descurce singure, că viaţa-i dură, la tăţi ni-i greu şi din viaţă oricum nu scapă nime’.
Ca să trec direct la subiect: să-mi aduci cadouri! Vezi că eşti restanţier şi ar trebui să mă tratezi în consecinţă, pen’că niciodată, da’ absolut nicio­dată nu mi-ai adus ce ţi-am cerut.
Te-ai scos cumva de Crăciunul din ’89, da’ de atuncea a cam trecut ceva vreme şi io tot stau ca prostu’ şi aştept degeaba. Şi mie să nu-mi vii cu o ciocolată şi o cămaşă, că nu ajunge. Dacă nu ştii, cu toate că ar cam trebui să ştii, te ajut io.
Notează: am nevoie de un guvern nou, că ăsta de-acuma mi-a rămas mic, mă strânge la gât şi nu mai pot să respir din cauza lui. Şi e şi pătat, murdar în cel mai înalt grad, de nu-l mai poţi spăla nici cu legile justiţiei. Şi să nu fie roşu, dacă se poate, că m-am cam săturat de culoarea asta, şi e na­sol şi pentru tine, că-ţi face concu­renţă cromatic-vestimentară. Că nu ştiu ce te-o apucat şi pă tine, om bătrân, să te îmbraci în halu’ ăsta...
Să-mi mai aduci un salariu nou, că şi ăsta mi-a rămas mic şi nu mă pot îmbrăca cu el. Cam cu două numere mai mare ar fi bun, că nici nu vreau să-mi fie prea larg şi să-l trag după mine. Şi să te gândeşti că vine omătul mare, o să dea şi cu ploaie la un mo­ment dat şi mi-e greu şi mie să umblu aşa desculţ şi pe jos. Să-i pui direct cauciucuri de iarnă, că io n-am vreme’ de umblat pă la mecanici. De mărunţişuri te ocupi tu, că la asta eşti priceput. Zi mersi că nu ţi-am cerut multe şi ai scăpat ieftin. Hai, te pup pe portofel şi te aştept! Să nu uiţi de ţâgări!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.