• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Noiembrie , 2023

Colțu̕ meu / Saturația

O întrebare pe care am auzit-o tot mai des în ultimele zile, pe stradă, nu la televizor. Ăia de pe acolo, indiferent de canal, sunt cam în afară de problemă. Realmente există o ruptură clară între elita politică, nu am cum să-i spun altfel, dar nu e la modul laudativ, şi populație. În plus, e război acum și pe aici, și pe dincolo. Deci politicienii sunt legați de aceste războaie. Adică, își dau cu presupusul.

 

Încep să vorbesc precum vecinul de la etajul patru. Românii şi ungurii care nu au nicio funcție se înțeleg perfect. Deci, Ioska baci crede că cei care ne conduc nu coboară niciodată în piață, printre oameni, să vadă ce părere au, cum pot trăi cu câteva milioane sau pe acolo. Nimic nou, dar prietenul meu de la etajul patru, care are şi un cățel nuanțează aceste adevăruri știute de mulți ani într-un fel aparte. Dacă îl asculți, îţi face impresia că acum se vorbește pentru prima dată despre acest subiect. L-am ascultat în timp ce vorbea cu vecinii de pe la bloc.

 

Îmi venea să îi dau dreptate în gura mare, tocmai eu care sunt văzut ca un apropiat de zona politică, respectiv unul care o duce destul de bine. Culmea, nu pot să mă plâng, dar simt din nou că mă lasă puterile. Nu vorbește ziaristul, ci omul care stă într-un bloc obișnuit și simte incredibil de tare că nu mai avem speranță. Nici măcar speranță! Cu siguranță că acest dezastru nu a început acum, dar este criminal că nici ăștia nu fac nimic din ceea ce ar trebui să fie pentru oameni. Scumpirile care au venit, problemele medicale, faptul că toți ne judecă, ne dau sfaturi, ne urechează, arată că nu avem politicieni care să reprezinte această țară aşa cum ar merita. I-am lăsat pe vecinii mei să vorbească în continuare. Eu voi scrie texte care reflectă ce spun politicienii, dar ei, oamenii obișnuiți, nu dau doi bani pe asta! Sunt sătui de nimic şi de nimeni!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.