• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Decembrie , 2018

Colțu’ meu / Şansa ratată a Băii Mari!

Mai este o săptămână de lucru după care vom intra în perioada sărbătorilor Crăciunului şi cele ale Anului nou. Vor fi multe zile libere, iar cei ce muncesc la stat vor avea o pauză lungă precum o zi de post. Mai demult nu eram de acord cu atâtea zile de repaus. După acest mini concediu forţat e greu să revii la capacitatea obişnuită, la muncă. Acum, parcă e altfel. Circulând prin oraş nu am mai văzut febra aia a cumpărăturilor. Marile magazine par mai libere, e drept că mai sunt zile până la sărbători, dar pentru evitarea cozilor interminabile, în anii trecuţi se începea de prin 10 decembrie cursa prin magazine. Poate este şi efectul noului mall, mulţi băimăreni au dorit să testeze noile oferte. Unele sunt dezamă­gitoare, altele vor merge spre inima băimărenilor. Am mai sesizat câteva lucruri interesante la noul complex comercial. Locurile de parcare, par multe, dar parcă sunt mai înguste. Când deschizi portiera la maşină, făcând o parcare perfectă, loveşti maşina vecină, dacă nu eşti atent.
În rest, aşteptăm şi celelalte magazine să fie deschise şi atunci vom avea impresia generală corectă.
Dintr-o întâmplare am fost la Satu Mare şi am vizitat şi mall-ul sătmărean. O construcţie interesantă, dar puţine magazine care să nu fie şi în Baia Mare. Ce mi-a plăcut în oraşul vecin a fost parcarea de la etaj. O terasă imensă transfor­mată în parcare. Dar sunt şi parcări lângă intrările în mall, aşa că cei din Satu Mare au mai multe locuri de parcare decât la mall-urile băimărene. În rest… Va fi interesant cum se vor descurca aceste multe magazine în contextul în care se află la distanţă mică unele de altele, iar puterea de cumpărarea a românilor este în scădere. Cel puţin aşa spun statisticile financiare.
­Îmi amintesc că atunci când s-a terminat mall-ul Gold Plaza, actualul Vivo, era înainte de marea criză, se vorbea şi erau planuri să se mai construiască două astfel de complexe comerciale. Unul era pe locul fostului Maratex, unde este acel câmp liber, iar altul era pe pirita de la Meda. Tot acolo ar fi urmat să se ridice un cartier de blocuri, vreo zece blocuri cu zece etaje, dacă îmi amintesc bine.
Din păcate, criza a anulat orice proiect şi Baia Mare nu a mai devenit centrul co­mer­cial cel mai important din nordul ţării. Am fi fost şi noi primii la ceva.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.