• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 August , 2018

Coltu’ meu / Să salvăm copacii şi balenele

Ultimele şedinţe de Consiliul Local au fost dedicate, în mare parte, Sărbătorii Castanelor, de la buget, până la tarife. La şedinţa ordinară, au mai fost proiecte de hotărâre cu alt subiect, cele obişnuite. Dar au fost şi momente de tensiune, momente care se repetă destul de des, semn că ceva nu merge în mecanismul de desfăşurare al executivului. Primarul Cătălin Cherecheş a fost iritat pentru modul în care au fost redactate unele proiecte de hotărâre. I-a cerut secretarei primăriei, Lia Mureşan să îi arate unde este un proiect sau altul. Pentru cei care nu cunosc cum se alcătuiesc borderourile şi cum sunt redactate proiectele de hotărâre poate părea ceva inedit, cel puţin. În fapt este limpede că ceva nu merge. Din discuţiile consilie­rilor locali am dedus că nu cunoşteau proiectele. Nu le văzuseră, nu ştiau, unii, că le au pe tabletă. Poate fi o lipsă a unor consilieri, dar poate fi o lipsă a celor care pregătesc aceste şedinţe. Şi  mai ascultând discuţii am dedus că uneori, poate de multe ori, proiectele sunt făcute în grabă, trecute în grabă şi oferite în grabă. Iar primarului nu îi plac lucrurile făcute în grabă. Ceea ce este corect!
Să nu uităm ce salarii au, totuşi, cei din administraţie. Pe de altă parte, cei din presă nu au mai avut de unde să îşi ia bor­de­rouri de şedinţă deoarece nu se mai tipăresc. O decizie a celor din primărie pentru a salva copacii, balenele şi şopâr­lele cu corn negru. Am întrebat-o pe doamna care împărţea nişte hârtii, de fapt erau cele pentru şedinţă, dacă îmi poate da un borderou. S-a uitat la mine ca la un extraterestru. „Nu se mai tipăresc! Le pu­teţi lua de pe site-ul primăriei!”, mi-a spus, cam vexată, doamna.

O prostie! Ziariştii merg şi vin de la fel şi fel de evenimente, subiecte, uneori afli de şedinţă la un moment târziu. Asta mai trebuia! Să stai, să intri pe site, unul care nu e chiar aşa de comod de umblat pe el, n-ai hârtie, n-ai imprimantă unde eşti, sau nu e toner… Măcar atât ar fi putut şi primăria să facă, să ne dea borderourile alea neno­rocite pentru a vedea proiectele şi a face notiţe pe marginea lor.

Desigur, consilierii au primit tablete pentru a avea unde să le vizualizeze. Pe logica asta ar fi trebuit să se dea şi ziariştilor tablete să poată vedea, iar la finalul şedin­ţei să le dea înapoi. Oricum, unor consilieri nu li se potrivesc tabletele deloc. Au degete prea groase şi trebuie şi un minim de cunoştinţe să umbli cu tableta.   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.