• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Martie , 2017

Colțu’ meu / Să bem fericire lichidă

Fiind morocănos şi-a umplut crăpă­tu­rile nefericirii cu fericire lichidă cumpărată de la magazinul de fericire din colţ. Un butiq mic, uşor murdar, cu vitrine întunecate şi clanţă din bronz, sau mă rog, de o culoare bronzalie. Un magazin care nu prea se potrivea cu profilul. Cum să cumperi fericire dintr-o chichineaţă aproape insalubră?
Dar căile comerţului capitalist sunt greu de înţeles.
Patronul, o doamnă înaltă, cu sâni mari şi picioare interminabile, zâmbea tot timpul, semn că fericirea lichidă este un produs de succes. Până la urmă ce este mai important? Să îţi cumperi doza care te va face să zâmbeşti, sau să intri într-un magazin frumos aranjat, cu portar cu fireturi la sacou şi cu muzică în surdină. Cei pragmatici aleg prima variantă, fiţoşii se uită după ambalaj.
Dar magazinul din colţ merge pentru că la noi în cartier oamenii sunt pragma­tici, marea majoritate face parte din rândul celor de mijloc, adică cei care muncesc la fabrici şi uzine, atât cât se mai găsesc astfel de locuri în care munca are un alt statut.
Vecinii de la trei şi-au încurajat fata să meargă la bugetari, undeva pe la pala­tele oraşului. Acolo, viaţă de fiţe. Nu prea faci nimic şi ai salariu de baştan. Desigur, vecina de la unu, cea care lu­crează la fabrica de şuruburi, este o femeie ce nu prea are timp să vorbească mondenităţi cu mai odihnita vecină de la trei. Plus că s-a căsătorit, are un copil, căţel şi părinţi la care trebuie să meargă cel puţin de trei ori pe săptămână.
Aşa că îşi cumpără câte un kil de fericire lichidă, iar seara, singură sau cu bărbatul ei, serveşte pahar după pahar. Fericirea lichidă are un efect curios. Totul în jur devine ceaţă, facturile de plătit dispar, lipsa banilor devine o dulce povară, iar problemele din pat sunt uitate până la o dată ulterioară.
Efectul durează câteva ore. La revenire se poate spune că există o mahmureală ce se tratează cu zeamă de varză feri­cită, culeasă din grădina fericirii ab­solute.
Astăzi, când am venit acasă, am văzul la magazinul din colţ un anunţ. Doam­na cu picioare lungi a adus fericire lichidă de prune la 50 de grade. Era deja coadă!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.