• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Iunie , 2020

Colţu meu. Relaxare cu infectare

În timp ce mă pregăteam să scriu textul de la rubricuța mea, a venit raportarea cu ultimele date refe­ritoare la virusul ucigaș, la noi în țară. Ora 13 este un punct important în fiecare zi. Vedem cum stăm, ce a mai scăzut, ce a mai crescut. Din păcate, mai nou doar crește. Iar azi au fost raportate 460 de noi cazuri. O creștere foarte mare, față de perioada de dinainte de relaxare.
Pe această temă am avut discuții nesfârșite cu prieteni, colegi, sau am ascultat dezbaterile pro sau contra relaxarea de acum. Argumentul suprem al celor care îmi spuneau că avem nevoie de relaxare a fost că nu sunt deschise restaurantele în timp ce în Europa au fost deschise.

Eu am susținut și susțin în conti­nuare respectarea cerințelor le­gale. Sunt de acord că trebuie relaxare. Și eu am stat în casă, am intrat într-o stare depresivă. Și eu cred că economia trebuie să funcțio­neze, oamenii trebuie să meargă la serviciu, dar toate astea nu oricum. Cu respectarea ce­rin­țelor, a regulilor impuse de auto­rități. Purtarea măștii și dis­­tan­țarea fizică sunt principalele elemente care ar putea ține sub control o infecție care nu se dă bătută și care bântuie peste tot.
Dar ce am constatat eu, în oraș? Lumea nu prea mai respectă aceste simple recomandări. În multe magazine am văzut mulți oameni care nu au mască sau o poartă aiurea. Chiar ieri am văzut-o pe viceprimarul Băii Mari într-un magazin, cu masca sub bărbie, după ce a intrat cu ea regulamentar pusă. După câteva minute a tras-o sub bărbie. Pu­terea exemplului! Ce să mai spună lumea? În autobuze nu se res­pectă distanțarea, nu se poartă masca, se stă la grămadă, pe liniile mai aglomerate. Tot ieri am văzut un loc de joacă pe strada Transilvaniei, plin ochi cu pă­rinți, copii, într-o veselie continuă și fără griji. Și exemple pot urma la nesfârșit. Nu e de mirare că a crescut numărul infec­taților. Argumentul că au crescut numărul de teste poate fi un argument. Dar și relaxarea oamenilor fără limite este o cauză.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.