• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 30 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 11 Noiembrie , 2014

Colţu’ meu / Regiunea Maramureş, un proiect al nordului

Cel mai important lucru spus de Ponta în Baia Mare, din punctul meu de vedere, este anunţul că în tandem cu Tăriceanu va repune pe tapetul discuţiilor parlamentare proiectul descentralizării şi regionalizării. O iniţiativă a USL, care s-a blocat după ce UDMR a început să solicite, să ceară. La vremea respectivă i se spunea regionalizarea lui Dragnea, vicepremierul PSD fiind cel care s-a ocupat de acest proiect.

Îmi amintesc că harta regionalizării lui Dragnea ne-a produs fiori când am văzut că Maramureşul este băgat la comun cu judeţele din regiunea de dezvoltare N-V. Au fost multe discuţii, dar îmi amintesc că noi, GAZETA de Maramureş, am cerut politicienilor să nu trădeze acest judeţ şi să ia de bună trecerea noastră pe linie moartă, într-o regiune cu capitala la Cluj. Îmi mai amintesc că primul care a reacţionat a fost Tedi, apoi PSS Iustin şi primarul de Baia Mare. Spre tristeţea mea au fost şi politicieni importanţi ai judeţului care au spus de la început că o regiune cu capitala la Cluj este foarte bine pentru Baia Mare.

Acum, Dragnea va reveni cu proiectul, dar sper ca spusele lui Ponta să fie puse în proiect. Adică, o dezbatere reală cu judeţele ardelene şi găsită soluţia cea mai bună pentru nişte zone în care trăiesc mulţi români, dar şi români de altă naţionalitate. Sigur, eu pledez în continuare pentru nişte regiuni mai mici, două-trei judeţe, iar aici, la nord, va trebui să fie Maramureşul.

Nu se poate altfel, o spune şi istoria, şi aşezarea geografică, strategică, chiar într-o parte de Europă în care disputele teritoriale, armate, politice sunt foarte apropiate de România.

 

Până la urmă, cei care ar trebui să aibă iniţiativa sunt politicienii. Sper ca, în viitorul apropiat, să se iasă la rampă cu declaraţii politice maramureşene în care să se spună că nordul nu este părăsit chiar de cei care îl conduc!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.