• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Ianuarie , 2014

Colţu’ meu / Realitatea Reală a reducerilor

Zilele acestea, unul din hipermarketurile Băii Mari, Real, îşi dă ultima suflare. Reţeaua Real a fost preluată de către cunoscuta companie franceză Auchan. Iar acum, în municipiul nostru are loc rebrenduirea magazinului. Dar el trebuie eliberat de marfa celor de la Real.

Probabil sunt anumite produse care au făcut parte din tranzacţie, dar marea majoritate a mărfurilor s-au vândut şi se vând în sistemul reducerilor, a lichidării de stoc. Ai spune că poţi da de un chilipir. Aşa că am luat şi eu calea magazinului pentru a cumpăra mărfuri la preţuri de nimic. Dar, ca în poveste, nu te du la pomul lăudat cu sacul. Nu am găsit mai nimic, e drept că era cam gol, se cam vânduseră. Şi, tot holbându-mă la freamătul celor veniţi, ca şi mine, pentru un chilipir, am sesizat că erau oameni care nu căutau ceva anume, ei se uitau după etichetele cu procentul de reducere. Unde era mare se uitau, eventual, la produs. Şi îndesau cărucioarele cu mărfuri reduse.

Tot admirând, am întâlnit un prieten care lucrează acolo, la Real. Am stat un pic de vorbă pe această temă. Ce caută băimărenii la un magazin care lichidează stocul de marfă?

„Nu îi înţeleg! Parcă sunt tâmpiţi. Au fost reduceri la televizoare, procent de 20%. Pur şi simplu au luat la grămadă, în condiţiile în care aceste televizoare, aşa, cu preţ redus, erau mai scumpe ca aceleaşi produse în altă parte, în oraş. A fost incredibil!”, mi-a spus prietenul. Nu prea ai ce comenta, poate doar faptul că Real s-a dovedit un magazin destul de scump, că oamenii cumpără doar să cumpere, că reducerile, în multe cazuri, sunt mici afaceri din care este înşelat doar clientul. Dar cine să se mai uite la astfel de amănunte?

 

Eu mi-am cumpărat două cărţi. Când am ajuns acasă, evident că pe un site specializat în vânzarea cărţilor una dintre ele aş fi putut să o cumpăr mai ieftin ca reducerea de la Real. Dar ce importanţă mai are?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.