• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2014

Colţu’meu / Raportul IJP Maramureş, o poveste de demult

Poliţiştii maramureşeni au avut o zi festivă. A fost prezentat raportul de activitate pe 2013. A fost invitată şi presa băimăreană.

Am hotărât să merg, gândindu-mă că voi auzi, din nou, cum au scăzut numărul de furturi de biciclete, de exemplu. Şi ar fi fost momentul să o întreb pe doamna comisar şef, Viorica Mărincaş, de ce nu se sesizează IJP Maramureş cu privire la porcăria de la DGASPC Maramureş. Am scris mai bine de o juma de an despre povestea fetiţelor abuzate prin ţări străine, şi nimic. Cred că şi Poliţia ar avea ceva de spus în situaţia în care două fetiţe sunt abuzate, indiferent unde.

Cum ar fi fost dacă doi prunci din o ţară membră UE ar fi fost abuzaţi fizic şi sexual, iar autorităţile din ţara respectivă s-ar fi sesizat. Cred că România ar fi fost înghiţită la micul dejun al liderilor UE. La noi, cine să ia vreo măsură? Autorităţile?! Haaaa! Ce glumă bună! Poliţia?! La fel, Parchetul?! Nici poveste!

În concluzie, copiii României, cei aflaţi sub protecţia statului, pot fi abuzaţi după cum vor muşchii unora sau altora.

 
Aşa că m-am dus.

La sediul IJP Maramureş, linişte. Iniţial am crezut că am greşit ziua. Dar poliţiştii erau deja în sala mare, la etaj. A sosit de la Bucureşti unul din chestorii din conducerea Inspectoratului General. Au venit preşedintele CJ, prefectul primarul de Baia Mare, şeful Parchetului Maramureş. Oaspeţi de seamă, aşa că totul a fost ca la carte. Uniformele de gală şi ordine.

Comisarul şef maramureşean a prezentat un raport de o oră cu date şi cifre. Totul liniar, pe un ton neutru.

Oaspeţii au avut cuvinte de laudă şi felicitări. Un festivism din care nu reuşim să ieşim. Parcă era pe vremuri. După toate acestea, s-a mers la o cafea, un suc.

Am plecat de la IJP Maramureş, aşa cum am venit. Pe jos.

Adică nu este nimic de spus, scris. Menţionez doar că la IJP lucrează mulţi poliţişti meseriaşi. Din păcate ei nu se văd în astfel de momente. Toţi intră în pluton, iar şeful dă comanda… E la comandă! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.