• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 19 Martie , 2013

Colţu’ meu / Rangul doi, pelerina Maramureşului

De mai mulţi ani, eu, noi, GAZETA de Maramureş încercăm să trezim un pic de mândrie în sufletele politicienilor, ale celor care ne conduc, pentru Maramureş. Am scris, am cerut, am strigat că Maramureşul este izolat. Că cei de la Bucureşti îşi bagă picioarele în dezvoltarea nordului, iar baronii de Maramureş, că sunt şi din ăştia, acumulează doar pentru ei, de la bile, la castele, vile, maşini, amante, soţii descurcăreţe ce trăiesc pe spinarea soţilor şi îi împing să facă fel şi fel.

 
În rest…se vede. Mai nou ne scot pe faţă, din cărţi, cei din Cluj, că doar acolo ar fi centrul. De ceva vreme, tot strigăm că vine regionalizarea, iar Maramureşul este sacrificat. Povestea cu profesorul din Cluj, în textul din acest număr din minunatul nostru săptămânal ne arată cum se bat alţii pentru felia lor, sau ca felia lor să fie totul. Noi stăm şi medităm. Deh! Suntem firi artistice.
Ceilalţi sunt pragmatici şi vor trage toate turtele pe spuza lor.
Oprişan de la Vaslui a preluat conducerea Asociaţiei Consiliilor Judeţene. Liviu Dragnea conduce conclavul ce va săvârşi regionalizarea. Estul şi sudul, iar din centru şi nord, doar Clujul au acces la borcanul cu miere. Peste ani ne va părea rău. Vom fi un oraş de provincie, în care boierii vor veni să găsească ruralul, nu pentru că noi am dori la nesfârşit să păstrăm tradiţia, dar nu se va mişca mai nimic, adică nu vom putea să ne modernizăm, să fim în rând cu lumea, să fim cetăţeni egali cu cei din alte zone din ţară despre care bogaţii spun că sunt sărace şi mai bagă un miliard, două de euro.
Pe undeva se întâmplă ceea ce se petrece cu România în UE. Toţi ne pălmuiesc, ne trag de urechi, ne scot din cărţile importante, ne consideră un fel de cetăţeni de rangul doi. Probabil aşa suntem, din moment ce aşa suntem conduşi.
Pentru ca totul să fie perfect, Steaua a pierdut calificarea în sferturi. Am ieşit din Europa!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.