• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 Martie , 2017

Coltu’ meu / Radu Ardelean, pericol fără fond

Fără să vreau, pentru că nu îmi place individul (ca politician și om de ad­mi­nistrație), am ajuns să scriu despre Radu Ardelean, consilier local cu voia multora dintre dumneavoastră. O catastrofă cum nu am mai văzut în 20 de ani de presă.

Prin definiție, consilierul local este acel cetățean care, benevol, face activitate în Consiliul Local, forul administrativ ce conduce Primăria, respectiv municipiul. În mod normal, consilierii nu ar trebui să fie plătiți și nici să aibă diverse beneficii. În CL ar trebui să intre cei care doresc, la modul cinstit și onest, să ajute la dezvoltarea orașului, să asigure mai binele cetățenilor, să se lupte pentru hotărâri în folosul comunității.

Aceste idei sunt din manualul politicia­nului din administrație. Știm foarte bine că în România cei din administrație, chiar și consilierii, sunt mari beneficiari, profitori ai poziției pe care o au, efemer.
Dar când, pe lângă aceste privilegii, mai ești și arogant, incult din punct de vedere juridic (nu trebuie să fii absolvent de drept), răutăcios, veșnic pus pe harță și fără interes pentru oraș și pentru cei care te-au trimis pe o demnitate la care, pro­babil, nu visai, lucrurile devin grave și necesită măsuri.
Radu Ardelean, un țărănist (vai de mama lor, de ar ști marele Coposu ce adunături sunt prin partid) de care nu am auzit (și am auzit de politicieni) până nu am tot citit de contrele pe care acest individ le pune în CL. Venit la fața locului, nu
mi-a venit să cred. Acest ins crede că administrația locală face parte din parohia proprie. Cere, sare la gâtul celor care nu sunt de acord cu el, ignoră textele de lege, nu respectă legea, nu respectă orașul și pe cetățeni. Face ce vrea, iar la ultima ședință i-a scos pe cei din Coaliție afară din sală. Cum să pleci din ședință așa, pur și simplu? Puteau vota contra, sau să se abțină, de asta s-a inventat tabla aia pentru vot!

Incredibil ce se întâmplă. De aceea ar trebui ca cineva să facă ceva! Până atunci, presa băimăreană, dincolo de simpatii și antipatii, ar trebui să sancționeze derapajele majore ale acestui individ devenit periculos, de-a dreptul.
Atunci când vrea, presa devine solidară și scoate răul din rădăcină!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.