• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iunie , 2018

Coltu’ meu / Rablele şi maşinile cu volan pe dreapta s-au înmulţit în Baia Mare. Pericol!

Zilele călduroase de acum au scos în evidenţă un fapt ce pe o vreme mai rece parcă nu e aşa de tragic. Baia Mare este sufocată de maşini. Bengoase, rable, tot mai multe, maşini normale şi de toate mărcile fac ca circulaţia rutieră în târg să fie un chin pentru şoferi, dar şi pentru pietoni.

Culmea e că nu se ridică praf de pe stradă, ca mai demult. Acum este curat, dar tot ne sufocăm în plină zi. O fi de la combustibilii consumaţi de maşini, de multele maşini. Gazele arse se ridică în atmosferă după care se lasă peste oraş, iar cetăţenii şi şoferii, în egală măsură, inhalează gaze pline de otrăvuri. O astfel de situaţie era pe vremea lui Ceauşescu şi imediat după Revoluţie. Atunci când respiram dioxid de carbon, plumb, cadmiu, arseniu, cupru, aur şi argint, cianură şi multe alte delicatese servite de combinatele băimărene. Durerile de cap, ciorapii de mătase arşi în timp ce femeile se deplasau pe stradă, au fost ingredientele care ne-au condimentat existenţa într-un oraş mare, capitală de judeţ.
Dar acum?
Mai mulţi şoferi de taxi, tot mai mulţi îmi spun că aşa nu se mai poate. Şi îmi explică într-un mod savant că guvernul PSD a eliminat taxa de mediu iar oame­nii au reacţionat pe măsură. Au început să aducă, din nou, tot felul de rable de peste tot. Parcă am fi groapa de gunoi a UE.

Tot şoferii îmi spuneau că eliminarea taxei de mediu nici nu ar fi o chestie rea dacă s-ar impune nişte criterii după care să aduci maşini în ţară. În acest fel nu
s-ar aduce tot felul de maşini ce nu ar mai trebui lăsate să circule pe drumuri publice. O altă problemă legată de ma­şinile aduse de dincolo e cea cu maşinile ce au volan pe dreapta. Sunt deja multe, iar cei ce conduc fac fel şi fel de gafe pe drumurile oraşului. Dacă mergi pe un bulevard larg şi ai unul cu volan pe dreapta, în faţă, rişti să faci accident sau să fii accidentat.

Oare cine ar putea sensibiliza guvernul? Poate parlamentarii de Maramureş! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.